Je bent hier:--Wall Street omarmt Bitcoin en andere cryptocurrencies?

Wall Street omarmt Bitcoin en andere cryptocurrencies?

Zal 2018 het jaar worden waarin grote Wall Street partijen cryptocurrencies zullen gaan omarmen?

De afgelopen dagen zijn er meerdere signalen afgegeven vanuit Wall Street dat men daar volop bezig is met Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Goldman Sachs
Zo heeft Goldman Sachs, één van de grootste investeringsbanken ter wereld, een uitspraak gedaan dat zij plannen hebben om een zogenoemde crypto-desk op te richten. Via deze afdeling kunnen klanten in eerste instantie handelen in Bitcoin derivaten.

Het écht handelen in Bitcoin is op dit niet mogelijk aangezien er (nog) geen regulering bestaat. Daarnaast is men aan het uitzoeken hoe om te gaan met de extra risico’s die samenhangen met het daadwerkelijk vasthouden van de digitale munt. In eerste instantie was Goldman Sachs sceptisch over Bitcoin, maar zal nu de mogelijkheden onderzoeken als reactie naar de wensen van haar klanten.

NYSE
ICE, het moederbedrijf van de NYSE (New York Stock Exchange), heeft bekend gemaakt dat zij bezig is met het ontwikkelen van een online handelsplatform voor grote investeerders om in Bitcoin derivaten te kunnen handelen. Uiteindelijk is de wens dat men ook daadwerkelijk in Bitcoin kan gaan handelen. Dit nieuws werd vrij snel bekend gemaakt nadat Goldman Sachs met haar intenties naar buiten kwam.

De bewegingen van zowel Goldman Sachs als ICE kunnen er voor zorgen dat Bitcoin meer ‘’mainstream’’ gaat worden binnen de investeringswereld en hierdoor andere grote partijen volgen.

Nasdaq
De CEO van Nasdaq, Adena Friedman, kondigde eind april aan dat wanneer regulering aan de orde is, Nasdaq een platform gaat worden voor cryptocurrencies. ‘’Ik geloof dat digitale-valuta’s zullen blijven bestaan, het is gewoon een kwestie van hoe lang het gaat duren voordat deze markt volwassen is geworden’’ aldus Adena Friedman.

Spannend nieuws dus, maar zijn deze ontwikkelingen goed voor crypto? We wachten het af…

Door |2018-06-10T18:42:45+00:0012 mei 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , | Reacties

Comments on Wall Street omarmt Bitcoin en andere cryptocurrencies?