Je bent hier:--VN breidt tests uit naar Afrikaanse supply chain

VN breidt tests uit naar Afrikaanse supply chain

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) breidt zijn blockchain-testen uit naar supply chain management in Afrika.Na de goed gedocumenteerde pilot van het bureau over een op Ethereum gebaseerd systeem voor geldoverdrachten in Jordaanse vluchtelingenkampen – een project dat bekend staat als ‘Building Blocks’ – is het nu van plan om blockchain te testen voor het volgen van voedselafgifte in Oost-Afrika.

Robert Opp, de directeur van het WFP van innovatie en verandering, vertelde:

Concreet zal het nieuwe project toezicht houden op de verplaatsing van voedsel uit de haven van Djibouti, waar het WFP zendingen ontvangt, naar Ethiopië, waar veel van zijn voedselactiviteiten zich bevinden.

Opp zei dat de pilot de vraag probeert te beantwoorden:

“Kunnen we de efficiëntie verbeteren door in realtime te weten waar het voedsel zich bevindt, de oorsprong van het voedsel in verzendingspunten te kunnen aantonen, om dit traceerbaarheidsrecord te hebben?”

Los daarvan plant het WFP ook een initiatief om Syrische vluchtelingenvrouwen in Jordanië te informeren over het beheer van hun persoonlijke gegevens en het controleren van toegang van derden  op een blockchain-systeem.

“We willen weten hoe gemakkelijk het voor mensen is om te communiceren met een systeem als blockchain en te begrijpen, ‘dit zijn mijn gegevens, ik kan de toegang regelen’ ‘, zei hij. “We moeten er nog achter komen hoe het eruit zal zien.”

Dit educatieve project zal gebruikmaken van het identiteitssysteem dat de organisatie heeft opgebouwd als onderdeel van Building Blocks, dat vorig jaar werd gelanceerd en nu meer dan 100.000 vluchtelingen bedient. In dat programma scannen mensen hun irissen om hun identiteit te bewijzen, betalen ze voor boodschappen en ontvangen ze contant geld bij supermarkten en worden de transacties vastgelegd op een privéversie van Ether.

De inspanningen op het gebied van digitale geletterdheid zullen specifiek gericht zijn op vrouwen die op deze manier voordelen ontvangen via de onlangs aangekondigde samenwerking van het WFP met het UN Women cash-for-work-programma.

Opp gaf geen tijdschema voor het educatieve initiatief of het Afrika-project.

Prestaties tot nu toe

Tijdens een gesprek over een panel van het Blockchain Central-evenement tijdens de Concordia-top in New York op dinsdag, besprak Opp ook enkele van de successen van het Building Blocks-project van het WFP in Jordaanse vluchtelingenkampen.

“We bereiken elke maand 106.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië met overdrachten van contante voordelen.” Door het blockchain-systeem te implementeren, hebben we ongeveer $ 40.000 per maand aan transactiekosten kunnen besparen, “zei Opp op het panel.

Al pratend over het programma, zei hij, momenteel bevat het WFP-netwerk vier nodes en slaat het gedeeltelijk persoonlijke gegevens op over de geregistreerde vluchtelingen.

“De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN bewaart de volledige biometrische gegevens in een veilige cloud-oplossing. We downloaden alleen enkele unieke basisidentificatie-informatie, we zetten niet hun volledige informatie op blockchain. Ik weet niet eens zeker of hun volledige naam daar naartoe gaat , “Legde Opp uit.

Het project wordt uitgevoerd op een privéversie van de Parity Ethereum-client met een proof-of-authority (PoA) consensusalgoritme, hoewel Opp de mogelijkheid niet uitsluit om in de toekomst over te schakelen naar een openbaar netwerk, als de transactiesnelheidsproblemen worden opgelost.

Toch heeft het huidige systeem van het WFP volgens hem voldoende snelheid en kon het met succes een 10-voudige toename van het volume aan.

Door |2018-10-05T09:14:11+00:005 oktober 2018|Categorieën: Nieuws|0 Reacties

Comments on VN breidt tests uit naar Afrikaanse supply chain