Je bent hier:-, Projects-Venezuela adopteert Petro token in wereldwijde handel

Venezuela adopteert Petro token in wereldwijde handel

De president van Venezuela herhaalde dat de Petro zal helpen om de chronische inflatie van het land op te lossen en de economie te stabiliseren.

Tijdens een tv-optreden op donderdag, waarin hij economische kwesties behandelde, kondigde Nicolas Maduro de goedkeuring van de Petro aan in de internationale handel vanaf oktober. De aankondiging komt ondanks twijfels van economen en analisten dat het token zou worden geaccepteerd door de internationale markten, zoals gerapporteerd door Reuters.

“De Petro treedt toe … als een valuta van inwissel-, koop- en convertibele valuta’s voor de wereld”, merkte hij op tijdens zijn toespraak, volgens een bericht van de staatstelevisie.

Officieel werd de token gelanceerd in februari. Tot nu toe is het onduidelijk in welke sectoren van de wereldwijde handelsactiviteiten van het land het token wordt gebruikt.

Maduro zei ook dat het toevoegen van de Petro in de wereldhandel komt na de ontwikkeling en inzet van het token als onderdeel van het economisch herstelprogramma van het land.

Het nieuws komt snel nadat Maduro heeft aangekondigd dat de nieuwe fiat-valuta van het land, de soevereine bolivar, zelfs gekoppeld zal zijn aan de Petro met olie. Hij gaf vervolgens binnenlandse banken de opdracht om de Petro als een rekeneenheid te gebruiken.

Maduro heeft kennelijk, kort na de lancering van het token, het een vereiste had gemaakt voor sommige staatsbedrijven om een ​​percentage van hun omzet in Petros om te zetten.

Het token was en is echter zeer controversieel, met wetgevers in Venezuela die het plan als “illegaal” verklaarden, en de Amerikaanse president Donald Trump ondertekende een uitvoeringsbevel om nieuwe sancties op te leggen tegen het land dat de handel in de Petro verbood.

Door |2018-10-09T10:28:00+00:009 oktober 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , |0 Reacties

Comments on Venezuela adopteert Petro token in wereldwijde handel