Venezolanen worden nu gedwongen om te betalen voor paspoorten met de controversiële Petro cryptocurrency.Volgens Bloomberg zei vicevoorzitter Delcy Rodriguez vrijdag in een persconferentie dat een nieuw paspoort burgers twee petro’s zal kosten, een bedrag van 7.200 bolivars.

Met dat bedrag dat vier keer het minimummaandloon is, staan ​​Venezolanen voor een nog zwaardere taak om hun reisdocumenten te bemachtigen, terwijl ze proberen de economische en humanitaire crisis van het land te ontvluchten, aldus de nieuwsbron.

Omdat de natie zojuist ook de oprichting van een politiemacht heeft aangekondigd die specifiek is bedoeld om migratie aan te pakken, lijkt het aandringen op petro-betalingen voor paspoorten en de hogere prijs erop gericht om het tij te keren van mensen die Venezuela proberen te ontvluchten.

Ondanks aankomst in de voorverkoop in februari, werd het olie- en mineraal-ondersteunde crypto-teken vorige week officieel geïntroduceerd door president Maduro.

In een tweet verklaarde hij:

“Welkom bij Petro! Het kwam om het economisch herstelprogramma te versterken en de wereldwijde crypto-economie te revolutioneren als een nieuwe vorm van commerciële, financiële en monetaire uitwisseling.”

Maduro heeft ook de vernieuwde nationale valuta, de soevereine bolivar, gekoppeld aan de petro.

Omdat het token echter openlijk werd gebruikt om door de VS geleide sancties tegen het land te negeren, heeft president Trump het gebruik in de handel met nieuwe beperkingen in maart geblokkeerd.

Vorige week pleitte een tweepartijengroep van Amerikaanse senatoren zelfs voor strengere sancties tegen de petro, waarin werd opgeroepen tot een verbod op ingezetenen van de VS die ‘software’ aan de Venezolaanse regering ter beschikking stellen als onderdeel van haar inspanningen om de petro te gebruiken.

Schijnbaar al zijn hoop gevestigd op het succes van het token, heeft Maduro zich enorm ingespannen om instellingen te dwingen de petro te gebruiken. Eind augustus beval hij dat banken de petro zouden adopteren, omdat ze bedrijven hadden gedwongen hetzelfde te doen in maart. De natie moet ook pensioen- en salarissystemen koppelen aan de cryptocurrency, zoals in augustus werd verklaard.