Je bent hier:-, Nieuws-Van Eigen Bodem – #1 Blockport

Van Eigen Bodem – #1 Blockport

Met veel plezier starten we vandaag op Blocker.nl met een nieuwe reeks artikelen.  In deze serie zal ik jullie maandelijks meenemen in verschillende blockchain en cryptocurrency initiatieven uit ons eigen Nederland. Hoewel de aandacht in het landschap van cryptocurrencies en blockchain voornamelijk uitgaat naar de grotere internationale projecten, zijn er steeds meer  Nederlandse bedrijven bezig met het opstarten van eigen initiatieven. Tijd om te gaan kijken naar wat er op dit moment speelt binnen ons kikkerlandje. Vandaag trappen we af met Blockport!

Intro Blockport
Hoewel 2017 mag worden gezien als het jaar dat de wereld van cryptocurrencies steeds meer tractie kregen binnen de mainstream, staat het voor een groot deel van de wereldbevolking nog altijd ‘ver van het eigen bed’. Mensen die willen beginnen met het investeren in cryptocurrencies lopen vaak tegen het probleem aan dat ze te maken krijgen met een moeilijk te hanteren platform. Reden genoeg voor mensen om niet de stap te zetten om zich daadwerkelijk te gaan mengen in de ‘crypto economy’.

Om het gat tussen de massa en de cryptocurrency wereld te dichten, is Blockport bezig met het bouwen van een gebruiksvriendelijke crypto exchange die ‘social trading’ combineert met een semi-gedecentraliseerde structuur. Blockport richt zich op gebruiksvriendelijkheid en eenvoud, eigenlijk net als Coinbase. Dit houdt in dat iedereen, of je nou kennis en/of ervaring hebt of niet, de Blockport exchange kan gebruiken.

Social Trading
Blockport focust zich, in tegenstelling tot andere exchanges, echter niet alleen op het trading aspect. Als social exchange, implementeert het Nederlandse bedrijf enkele ‘social trading’ en ‘knowledge sharing’ aspecten in het product. Ervaren cryptocurrency traders kunnen zich opgeven bij de exchange om beginnende traders te helpen. De beginnende traders krijgen dan tips en tricks en kunnen de ervaren traders automatisch kopiëren wanneer er een verandering in het portfolio plaatsvindt. In ruil voor het volgen van een portfolio betaal je dan een fee in Blockport tokens (BPT) aan de eigenaar hiervan. Deze ‘social trading features’ zullen ervoor zorgen dat beginners gemakkelijker kunnen leren hoe het er echt aan toegaat.

Baas over eigen geld
In tegenstelling tot exchanges als Binance, KuCoin en Bittrex heeft Blockport ervoor gekozen om de traders zelf de beschikking te geven over de private keys. Bij het aangaan van een trade zullen de cryptocurrencies de wallet niet verlaten totdat de atomic swap heeft plaatsgevonden. Dit zorgt ervoor dat de kans op fraude en/of hacks afneemt.

Benieuwd wanneer Blockport officieel gelanceerd wordt? De exchange bevindt zich nu in de beta fase en verwacht wordt dat deze tegen het einde van juni officieel zal openen voor het publiek.

Door | 2018-06-10T18:42:51+00:00 17 mei 2018|Categorieën: Know How, Nieuws|Tags: , |8 BlockTalk reacties

Comments on Van Eigen Bodem – #1 Blockport

 • BlockerNL

  Wat is jouw mening over Blockport en welk Nederlands initiatief moet volgens jou absoluut besproken worden in deze serie?

  • Jaap Goesman

   Ik denk dat Gulden.com absoluut niet mag ontbreken. Eind juni komt de 2.0 release uit met Segwit en Sonic. Mooi moment om het te bespreken!

 • crypto_lumbus

  Hi Maarten! Leuk meer te lezen over Nederlandse initiatieven. Ik zie op de site dat zelfs Deloitte erbij betrokken is. Weet jij toevallig op wat voor manier?, want dat is mij niet helemaal duidelijk.

  • Maarten Sonneveld

   Hi Lumbus!

   Peter Kits (Partner bij Deloitte Legal) voorziet Blockport van ‘legal advice’, op het gebied van Cloud en IP, en ‘tax advice’. Er wordt daarbuiten nog gekeken of er andere collectieve partnership-activiteiten ontplooid kunnen worden, maar hierover is nog niets bekend!

 • Gulden

  Zou tof zijn als $nlg binnenkort besproken gaat worden in de Eigen Bodem serie van @BlockerNL i.v.m. alle aanstaande features!

 • Kaj

  Gulden! #NLG

 • Ron

  Hebben jullie wel eens van WISPR gehoord? Ik meen dat dit ook grotendeels een Nederlands team is.

  • http://www.blocker.nl Joep Maenen

   Ja, hebben wij van gehoord, bestaat inderdaad voor een groot deel uit Nederlandse developers.