Je bent hier:-, Nieuwsbrief-Van Eigen Bodem: #3 GUTS Tickets

Van Eigen Bodem: #3 GUTS Tickets

Welkom bij de derde editie van ‘Van Eigen Bodem’. In deze serie nemen we jullie maandelijks mee in verschillende blockchain en cryptocurrency initiatieven uit ons eigen Nederland. Hoewel de aandacht in het landschap van cryptocurrencies en blockchain voornamelijk uitgaat naar de grotere internationale projecten, zijn er steeds meer Nederlandse bedrijven bezig met het opstarten van eigen initiatieven. Tijd om te gaan kijken naar wat er op dit moment speelt binnen ons kikkerlandje. Vandaag een iets bekender initiatief; GUTS Tickets, gebouwd op het GET- protocol.

Afbeeldingsresultaat voor guts tickets

Het GUTS team wint een startup competitie op South by Southwest, Texas

GET- protocol
Artiesten zijn nergens zonder fans. Hoewel de opkomst van technologie ervoor heeft gezorgd dat artiesten steeds groter zijn geworden kijkend naar het aantal fans en volgers, is het steeds moeilijker geworden voor deze fans om daadwerkelijk aanwezig te zijn bij een optreden. Populaire events verkopen uit in no-time, mede omdat vaak een fors aantal tickets worden opgekocht door handelaren. Dertig procent van alle verkochte tickets wereldwijd worden doorverkocht met een marge tussen de 30 en 700 procent.
Om de tweedehands handel in kaarten tegen te gaan, is het GET-protocol ontwikkeld. Het GET- protocol is een blockchain oplossing die organisatoren ondersteunt om de primaire en secundaire ticketmarkt te bundelen om zo doorverkoop voor winst onmogelijk te maken. Door alle informatie, vanaf de verkoop van het ticket tot het scannen bij de entree van het evenement, vast te leggen op de blockchain, wordt het voor handelaars onmogelijk om nog winst te maken op tickets.

Get-token
De GET-token, het op Ethereum gebaseerde token van het GET-protocol, ligt aan de basis van het platform. Zonder de GET-token kunnen organisatoren geen evenement organiseren op het GET- protocol platform, kunnen er geen smart tickets aangemaakt worden en kunnen er geen veranderingen plaatsvinden in het ‘logboek’ van de tickets. Mocht een gebruiker het ticket weer verder willen verkopen, zijn er dan ook GET-tokens nodig om ervoor te zorgen dat de transactie- en servicekosten binnen het platform gedekt zijn.
Het grootste verschil met de huidige tickets die verkocht worden is dat de kaartjes die verkocht worden via het GET-platform gekoppeld zijn aan een persoon in plaats van aan een ticket. Mocht een persoon dus een ticket willen doorverkopen, dan dient de identiteit van zowel de koper als de verkoper bekend te zijn om te transactie compleet te maken. In de oude situatie was de code om binnen te komen gekoppeld aan een ticket, waardoor er niet bekend was wie het ticket verkocht en tegen wat voor tarief.

Huidige situatie
Op dit moment werkt GUTS Tickets, het eigen ticket platform van het team achter GET-protocol, samen met Jochem Myjer, Guus Meeuwis en Youp van ’t Hek. Gekeken naar 2017, het jaar van de ICO, zijn er in totaal 20.000 ‘smart tickets’ verkocht. De verwachting voor 2018 ligt op 200.000 tickets, waarna in 2019 voor het eerst de miljoen zou moeten worden aangetikt.

Door |2018-07-22T17:09:42+00:0018 juli 2018|Categorieën: Nieuws, Nieuwsbrief|Tags: , |3 Reacties

Comments on Van Eigen Bodem: #3 GUTS Tickets

 • BlockerNL

  Ongelooflijk irritant, die dure ticketbureaus die de lol van het bijwonen van een concertje flink kunnen verzieken. Wat denk jij? Heeft Guts goud in handen en wordt dit de toekomst van ticketverkoop?

 • Davy

  Ik denk dat dit de toekomst is. Ik snap alleen niet waar er zo weinig artiesten aan mee werken?

  • Maarten Sonneveld

   Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is. Het product werkt inmiddels zoals zou moeten en ze zijn bezig met meer mensen aannemen. Het is nog niet zo gemakkelijk dat theaters zelf de GUTS-tickets scannen, er is een afgevaardigde van GUTS aanwezig om dit te doen.

   Ik verwacht dat in het komende half jaar meer artiesten zullen volgen!