Je bent hier:--Van Eigen Bodem: #2 Seal Network

Van Eigen Bodem: #2 Seal Network

Welkom bij de tweede editie van ‘Van Eigen Bodem’. In deze serie nemen we jullie maandelijks mee in verschillende blockchain en cryptocurrency initiatieven uit ons eigen Nederland. Hoewel de aandacht in het landschap van cryptocurrencies en blockchain voornamelijk uitgaat naar de grotere internationale projecten, zijn er steeds meer Nederlandse bedrijven bezig met het opstarten van eigen initiatieven. Tijd om te gaan kijken naar wat er op dit moment speelt binnen ons kikkerlandje. Vandaag komt Seal Network aan bod! 

Seal Network
Volgens een onderzoek van de International Trademark Association hebben consumenten gedurende 2016 voor zo’n 460 miljard dollar aan namaakproducten gekocht. Niet geheel verrassend is dat een groot gedeelte hiervan online heeft plaatsgevonden. Het gemak, de snelheid en de wereldwijde beschikbaarheid van online shoppen hebben ervoor gezorgd dat oplichters steeds meer namaakproducten hebben kunnen verkopen. Waar vroeger het verschil tussen echte en neppe producten gemakkelijk te zien was, is dat nu niet meer het geval. 

Om de toename van dit fenomeen, dat ‘counterfeiting’ wordt genoemd, tegen te gaan en om de waarde van bekende merken te handhaven, heeft Seal Network een product-authenticatie platform ontwikkeld die gebruik maakt van twee technologieën: blockchain en near-field communication (NFC). Seal stelt iedereen in staat om snel en met vertrouwen de authenticiteit van elk product dat Seal-enabled is, te verifiëren. 

De werking van Seal
Seal’s platform bestaat uit een aantal componenten: het product met een geïntegreerde Seal-chip dat fysieke producten uniek identificeert, de Seal-app die is geïnstalleerd op een NFC-compatible smartphone, de Seal-token die communicatie tussen de verschillende delen van het platform mogelijk maakt en het Seal-network, een onveranderlijke blockchain-database waarin elke transactie wordt geregistreerd en gevalideerd door nodes.

De vier componenten waaruit het Seal-platform bestaat, werken in harmonie om duplicatie en gesjoemel te voorkomen. Hoewel verkopers van namaakproducten in theorie duplicaten zouden kunnen maken van zelfs de meest veilige chips, gebruiken Seal-chips een dynamisch element die gesjoemel en klonen detecteert. Deze dynamische NFC-chips veranderen na elke vorm van interactie en updaten de blockchain over deze verandering. Als de consument een product met een Seal-chip ‘tapt’ met zijn smartphone, verbindt het dynamische element deze automatisch met het Seal-network. Kopieën van deze chips zouden ‘out of sync’ lopen met de blockchain, waardoor in de app duidelijk wordt dat er gesjoemeld is met het product.  

Product Analytics
In tegenstelling tot de concurrenten van Seal Network stopt het proces niet bij het Point of Sale. Door gebruik te maken van de informatie die binnenkomt op het netwerk maakt Seal het voor bedrijven mogelijk om meer inzicht te krijgen in de levenscyclus van een product en stelt het daarnaast bedrijven in staat om meer te weten te komen over haar consumenten, zelfs als het product niet meer officieel wordt verkocht door retailers. 

Seal Network bevindt zich op dit moment vlak na de ICO. Voor het einde van juni wordt de eerste listing op een exchange een feit. Hoe zie jij de toekomst van Seal Network? Denk je dat dit initiatief een succes kan gaan worden? 

Door |2018-07-08T11:39:41+00:0016 juni 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , |0 Reacties

Comments on Van Eigen Bodem: #2 Seal Network