Bij Blocker.nl maken wij regelmatig Technische Analyses (TA) van diverse Cryptocurrencies. Vandaag een zeer uitgebreide update van de Cryptocurrency Bitcoin! (BTC)

Na twee mooie dagen op de BlockShow conferentie in Berlijn, zijn we weer helemaal terug! We houden Bitcoin al een tijdje nauwlettend in de gaten en vandaag hebben we een uitgebreide analyse met het prijsverloop van de afgelopen tijd, waar we ons nu bevinden en waar je nu op moet gaan letten.

Op 8 mei zagen we zwakte in de markt en maakten we de volgende chart voor jullie:

Bitcoin 12-Hour Timeframe 8 Mei

Bitcoin

Deze chart liet op verschillende manieren zien dat Bitcoin het erg zwaar had.

1: Het duidelijkste teken was de bearish divergence, op de OBV en RSI waren deze erg duidelijk aanwezig.
2: De prijs leek door een diagonale support van een (nogal sketchy) Rising Wedge te zakken.
3: De prijs was “afgewezen” door een diagonale resistance van een groter chart pattern dat vorm begon te krijgen.
4: de 50 EMA zou wederom weerstand gaan ondervinden van de 200 EMA, wat eerder voor een bearish reversal zorgde.

Onze analyse was dat een close onder de $9.200 een herhaling van zetten en een tijdelijke bearmarket tot rond de $7.000 zou kunnen betekenen. 

Bitcoin 12-Hour Timeframe

Ondertussen zijn we steeds verder weggezakt en hebben we eigenlijk relatief snel dit target behaald. Support na support werd doorbroken, soms zelfs zonder te testen, zoals bij de horizontale support die nu wel als resistance lijkt te fungeren. gedurende de downtrend was er op hogere timeframes niet of nauwelijks een divergence te bekennen, wat een verdere downtrend bevestigde. Pas eind vorige week werd er een kleine bullish divergence gevormd, zoals ook op onderstaande chart te zien is. De divergences leidden even tot een opleving, maar is ondertussen ook alweer ingezakt.

Bitcoin Reversal?

Bitcoin 4-Hour Timeframe

Als we verder inzoomen op de 4-Hour timeframe dan zien we de Bullish Divergence nog duidelijker. We zien echter ook dat we nog boven de diagonale support zweven en dat we deze trendlijn nog niet hebben getest. Hoewel de “Target Box” een prima plek was om long te gaan of bij te kopen, is er nog geen sprake van een echte trend reversal en zouden we zelfs nog iets lager moeten als we de diagonale trendlijn willen gaan testen. Of de diagonale support gaat houden, weet niemand nu en dat hoeft ook niet. De aankomende week is het belangrijk om te zoeken naar meer divergences en het liefst een trend reversal chart pattern. Een echte test van de diagonale support zou bijvoorbeeld een mooie setup kunnen zijn van een Inverted Head & Shoulder. Houdt de prijs dus goed in de gaten en zet je stop-losses en/of notifications net onder de diagonale support.

BTC 4H Reversal?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!