Je bent hier:--Trump verbiedt Venezolaanse Petro

Trump verbiedt Venezolaanse Petro

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikanen verboden om te handelen in de Venzolaanse Petro tokens. Vorig jaar kondigde president Nicolas Maduro de Petro aan. De cryptocurreny werd door Venezuela in het leven geroepen als betaalmiddel om de kwakkelende economie – met een inflatie van 13000% – te redden. Het moet onder andere mogelijk worden om belastingen met de digitale valuta te betalen. Afgelopen februari kondigde de Venezolaanse president nog vol trots aan dat er inmiddels ruim $730 miljoen was opgehaald tijdens de voorverkoop van de Petro token.

De nu aangekondigde ban komt volgens Bloomberg voort uit de bedoeling van Trump om de druk op de Venezolaanse overheid verder op te voeren in verband met de schending van mensenrechten. Uit het bevel, dat afgelopen maandag werd uitgevaardigd, blijkt dat elke vorm van handel met de cryptovaluta verboden wordt. Dat president Maduro en president Trump geen vrienden zijn is overigens al langer bekend, aangezien Trump Maduro eerder als eens een dictator noemde.

” All transactions related to, provision of financing for, and other dealings in, by a United States person or within the United States, any digital currency, digital coin, or digital token, that was issued by, for, or on behalf of the Government of Venezuela on or after January 9, 2018, are prohibited as of the effective date of this order.” – zinsnede uit het betreffende beve

In maart 2018 wordt middels een ICO nog eens 44% van de Petro tokens verkocht. Hiermee komt het totaal van uitgegeven Petro tokens op 82,4 procent en de resterende tokens blijven in bezit van de Venezolaanse overheid. De totale waarde van de 100 miljoen Petro’s bedraagt volgens Reuters 6 miljard dollar.

Door | 2018-03-19T21:04:51+00:00 19 maart 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , | BlockTalk reacties

Comments on Trump verbiedt Venezolaanse Petro