Je bent hier:-, Nieuws-Verge (XVG)

Verge (XVG)

Vandaag een lange termijn Technische Analyse (TA) van Verge (XVG), een van de meest besproken en controversiële Cryptocurrencies van 2017 en 2018.

Als je ook maar een beetje op de hoogte bent van het reilen en zeilen in de cryptowereld, dan zou de naam Verge al snel een belletje moeten laten rinkelen. Verge is het afgelopen jaar het ultieme voorbeeld geweest van wat er mogelijk is in Crypto en heeft vriend en vijand keer op keer weten te verbazen. In maart 2017 stond deze Cryptocurrency nog op $0,000013 per coin, aan het einde van het jaar, piekte Verge op bijna $0,29. Verge steeg maar liefst x22.307, dat betekent dat je met een inleg van €5 in negen maanden tijd meer dan €100.000 had kunnen verdienen. Zelfs binnen de Crypto is dit ongekend en ik kan mij nauwelijks voorstellen dat er ooit een asset is geweest dat even hard of harder dan Verge gestegen is. Vooral onder de vele Crypto nieuwkomers, steeg de populariteit van deze coin tot mythische proporties en stootte daarmee zelfs de zeer fanatieke, soms bijna dogmatische Digibyte aanhangers van de troon. Waarschijnlijk heeft de enorme supply er ook voor gezorgd dat veel beginnende traders dachten dat de coin nog heel goedkoop was, terwijl de marketcap al behoorlijk hoog was. Met de enorme prijsstijgingen, steeg de kritiek op deze coin misschien wel net zo hard. Deze zorgen bleken niet geheel onterecht, want in mei werd Verge voor de twee keer op rij gehacked door een exploit die de eerste keer niet goed was verholpen. Verge is nu al geruime tijd in een downtrend en als we de chart erbij pakken, dan lijkt daar technisch gezien voorlopig nog geen einde aan te komen.

Technische Analyse Verge

Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie rond Verge, heb ik de chart sterk uitgezoomd om zoveel mogelijk informatie weer te geven. Helemaal links zien we het begin van deze mega bulltrend. In maart schommelde de prijs van Verge tussen 1 en 2 satoshi, de pump naar 15 satoshi in april, wat toch een mooie 7-15x was, valt op deze chart bijna helemaal weg. Je ziet dat het volume daar al zeer aanzienlijk was, veel Verge holders waren blij met deze 7-15x en verruilden zonder het te weten hun pensioen voor een nieuwe koelkast. Ondertussen accumuleerde de whales enorme hoeveelheden Verge om de markt onder controle te krijgen en ons later dat jaar versteld te doen staan. Na elke pump volgde zoals gewoonlijk een periode van distributie, gevolgd door accumulatie en een nieuwe pump. Opvallend is dat Verge twee keer dezelfde cyclus heeft doorgemaakt. Momenteel bevinden wij ons op “5”, waar Verge vorig jaar december een dubbele bodem maakte en tot zijn absolute hoogtepunt wist te schieten. Puur naar fractal price action kijkend, zou nu dus een mooi instapmoment kunnen zijn. We zien echter een aantal problemen ten opzichte van de “5” in december vorig jaar.

Geen divergence

Als eerste was de bullish divergence op de RSI eind vorig jaar zeer sterk en gaf deze een mooie setup voor een pump. Hoewel we ons momenteel op een kritieke support met een mogelijke double bottom bevinden, is de bullish divergence dit keer volledig uitgebleven. Sterker nog, de RSI is geheel doorgezakt en is zwaar oversold, wat een kleine opleving zou kunnen veroorzaken.

Geen volume

In tegenstelling tot vorig jaar december, is er momenteel zo goed als geen volume, we zien op 17 april een enorme dump, wat er op kan wijzen dat de whales de markt verlaten hebben. Er is in ieder geval geen teken van leven en op puur technisch gebied is mijn verwachting daarom dat de prijs weer terugzakt naar 200 of wellicht zelfs 40-50 satoshi.

Al met al dus weinig goed nieuws voor Verge holders, we bevinden ons echter nog steeds op een erg belangrijk support level, de komende dagen zal moeten blijken of dit level stand gaat houden. Heb je vragen over deze chart/coin of ben je het er niet mee eens? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!

Verge Cycles

Verge Cycles

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!

Door |2018-06-28T17:43:13+00:0028 juni 2018|Categorieën: Charts, Nieuws|Tags: , , |1 Reactie

Comments on Verge (XVG)

  • RJ

    Zakken naar wellicht 40/50 sats? Sorry maar dat gaat nooit gebeuren tenzij BTC zakt naar 1000$. Verge heeft een zeer trouwe gemeenschap en heeft als altcoin de meeste vendors incl. een megadeal met Mindgeek. Ook technisch gezien komt er nog veel aan. Ring CT, Smart contract, mobielewallets ect. Verge wordt een van de 50 á 100 coins die zal blijven bestaan met mass adoption. Ik geloof niet in TA op lange termijn en deel jou mening dan ook niet.