Je bent hier:--Steeds meer investeringen in ICO’s, maar hoe werkt dit?

Steeds meer investeringen in ICO’s, maar hoe werkt dit?

In het eerste kwartaal van 2018 is er al méér geld opgehaald door ICO’s dan in heel 2017

Fact: in 2017 is er in zijn totaliteit 5,6 miljard opgehaald door middel van ICO’s. 2018 deed dat in de eerste drie maanden al dunnetjes over: er werd 5,7 miljard opgehaald.

Bron: Coindesk

Er komen steeds meer ICO’s bij, wat ook betekent dat er steeds meer geld opgehaald wordt. Dit zijn steeds nieuwere, innovatievere projecten die geld willen ophalen om zodoende hun doelen te bereiken. Het investeren in ICO’s is lastig en zit vaak gecompliceerd in elkaar. Wij bieden hierbij een handleiding om investeren in ICO’s gemakkelijker te maken.

Het komt bijna altijd voor dat op het moment dat een bedrijf heeft aangekondigd dat ze een ICO willen starten (crowdsale), ze al informatie prijsgeven over wanneer dit zal gaan plaatsvinden, hoe je mee kunt doen en wat je dan precies moet doen. Hieronder lopen we door die stappen heen.

Stap 1: de whitelist
Het begint altijd met een whitelist. Dit is een lijst waar je op komt te staan zodra je hebt aangegeven dat je interesse hebt in het project. Veelal is het aanmelden op de nieuwsbrief of via de site van de ICO je email adres doorgeven genoeg om op de whitelist te komen. Op deze manier ben je verzekerd van een plekje op de lijst van mensen die mee mogen doen met de ICO.

Stap 2: KYC-procedure
Op het moment dat ze gaan beginnen met de crowd sale zal er vaak een KYC-procedure volgen. KYC staat voor “know your customer”. Tijdens de KYC zal het bedrijf je vragen om wat persoonlijke details, zoals je volledige naam, woonplaats, wat voor werk je doet, waarom je wilt meedoen en een kopie van een legitimatiebewijs. Deze informatie wordt door het bedrijf gebruikt om de oorsprong van het geld te bepalen, ze willen immers geen witwasmachine worden en daar later voor worden aangeklaagd.

Stap 3: de goedkeuring en verdere procedure
Als al deze informatie verstrekt is en het bedrijf akkoord gaat met de gegeven informatie, zullen ze je meer informatie sturen over hoe je mee kunt doen met de crowdsale. Bij onder andere Quarckchain hebben we gezien dat je je persoonlijke informatie moet geven voor de KYC procedure, maar dat je daarna óók een test moet doen om te zien of je het product genoeg begrijpt.

Let wel: ze mogen zelf bepalen wie ze toe laten, ze mogen jou dus ook zonder opgaaf van redenen weigeren.

Op het moment dat je wél bent toegelaten en de crowdsale begonnen is, is het aan jou om de uiteindelijke keuze te maken om wel of niet mee te doen. Als je besloten hebt om niet mee te doen, kun je aan het bedrijf vragen of ze jouw persoonlijke gegevens willen verwijderen – dit verzoek moet uitgevoerd worden als jij hierom vraagt. Wanneer je besloten hebt om mee te doen krijg je een adres waar je Ethers of Bitcoin naar kunt overmaken. Veelal is dit een smart contract. Dit betekent dat wanneer je het betaalmiddel verstuurd hebt, je hier gelijk de coins voor terugkrijgt die hier tegenover staan.

Stap 4: wachten, wachten, wachten
Zodra je de coins ontvangen hebt, begint het wachten: idealiter komen de coins snel op de exchange zodat je deze kunt verhandelen of begint het bedrijf met programmeren zodat je de coins kunt gebruiken in het platform. Het kan natuurlijk nooit kwaad om het nieuws omtrent de coin in de gaten te houden, zodat je up-to-date blijft met wat je hebt gekocht.

Let wel: de “beste” ICO’s zullen de whitelist vaak snel sluiten. Veel mensen schrijven zich daarop in, in de hoop mee te kunnen doen met de ICO waardoor het aantal beschikbare plekken snel bereikt wordt. Snelheid is dus ook van uiterst belang.

Happy hunting!

Door |2018-05-27T08:28:58+00:0010 mei 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: | Reacties

Comments on Steeds meer investeringen in ICO’s, maar hoe werkt dit?