Loading...
Starten met Crypto 2018-01-08T20:07:59+00:00

S  T  A  R  T  E  N   M  E  T   C  R  Y  P  T  O

Welkom!

Je bent al best een eind en wij gaan je helpen! Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat Bitcoin maar één van de vele cryptomunten is. Je hebt je misschien al op blocker.nl ingelezen en hebt bedacht dat je graag mee wilt doen in de wondere wereld van de crypto’s. Maar hoe nu verder? Voor de beginnende cryptohandelaar hebben we hier een dummyproof stappenplan gemaakt om te beginnen met traden. Van euro’s op je bankrekening tot bitcoin in je wallet en een oneindigheid aan handelsopties op een exchange.

Stap 1: Hoeveel wil ik investeren?
Besluit welk bedrag je zou willen investeren. Met een hogere inleg kun je natuurlijk het meest verdienen. Maar je kunt dus ook het meest verliezen. Bedenk je of je bereid bent om je volledige inleg te verliezen. Living on the edge is spannend, maar wij denken dat het slim is om met een beperkt bedrag te beginnen. Bijkopen kan altijd nog.

Stap 2: Het maken van een online wallet
Je euro’s bewaar je in een portemonnee of op de bank. Je hebt ook een plaats nodig om je cryptocoins te bewaren. Dat kan op verschillende manieren. Als je voor het eerst wilt proberen of in crypto’s handelen iets voor je is, en als je stap 1 goed hebt gevolgd en dus een beperkt bedrag wilt investeren, is een online wallet best een prima optie. In tutorial 1 leggen we je precies uit hoe je een online wallet kunt aanmaken.

Stap 3: Bitcoins kopen (jeuj!)
Is het gelukt om een wallet aan te maken? Mooi. Dan gaan we snel verder! Het is nu tijd om met je euro’s wat crypto’s te gaan kopen en ze in je wallet te stoppen. Je zult eerst Bitcoin (BTC) of Ether (ETH) moeten kopen, later kun je daarmee eventueel andere coins kopen.

Er zijn verschillende websites waar je deze eerste aankopen kunt doen. Op een aantal plaatsen staat zelfs een heuse crypto-automaat . Tussen de aanbieders zitten vooral veel verschillen in snelheid en kosten. We nemen voor het gemak aan dat je NU snel & goedkoop wat wilt kopen, zodat je aan de slag kunt. In tutorial 2 staat hoe je op een betrouwbare, snelle en betaalbare manier Bitcoin of Ethers kunt kopen.

Stap 4: Handelen in andere Cryptocurrencies
Als je stap één en twee hebt uitgevoerd ben je nu in het bezit van Bitcoin en/of Ether. Het is goed mogelijk dat je deze gewoon wilt laten staan en hier verder niets mee wilt doen. Hier is niets mis mee. Wil je echter een stap verder gaan en andere cryptovaluta wilt kopen met je Bitcoin/Ether, dan zul je die op een exchange moeten zetten. Dit is een handelsplatform. Vergelijk het maar met een virtuele variant van Wallstreet. Er zijn verschillende exchanges, met allemaal hun voor- en nadelen. Wij vinden Binance een prettig platform en in tutorial 3 leggen we je precies uit hoe je je hier aanmeldt en hoe je er op kunt handelen.

Stap 5
You’re good to go! Verdiep je goed in welke munten je wilt kopen en welke niet, probeer gerust eens wat uit, vraag alles wat je wilt weten op het forum… Maar zorg er vooral voor dat het leuk blijft, door geen risico’s te nemen waar je je niet goed bij voelt. Succes, en veel plezier!

De methodes en websites die we hier voor jullie verder hebben uitgewerkt zijn zeker niet de enige manier om te beginnen. Er zijn nog ontzettend veel andere opties, die niet per se onderdoen voor bovenstaande systemen. De beschreven manier is wel makkelijk, snel, betaalbaar en relatief veilig. Helaas zijn er ook een hoop afzetters en scammers die proberen misbruik van je te maken. Mocht je via een andere route willen instappen, vraag dan gerust advies op het Blocker Cryptocurrency Forum!.

Voor de duidelijkheid: blocker.nl is natuurlijk helemaal onafhankelijk van welke wallet of exchange dan ook.

#1 Hoe maak ik een wallet aan?

#2 Hoe koop ik Bitcoin?

#3 Handelen op een Exchange

Dé Crypto Begrippenlijst

Het Crypto- en Blockchain forum

Kom langs & praat mee!