De waardestijging van de bitcoin de afgelopen tijd heeft ook Sparta Rotterdam geen windeieren gelegd. Zo blijkt uit dit artikel van voetbalprimeur.nl. De Rotterdamse club heeft voor dit seizoen een overeenkomst gesloten met knaken.nl, een cryptoplatform, en plukt daar nu de vruchten van.

Dat geeft sportmarketeer Chris Woerts aan bij Veronica Inside. Voor elk doelpunt dat Sparta maakt, krijgt het een klein deel van een bitcoin. “Elon Musk is ingestapt voor anderhalf miljard dollar, die koersprijs is geëxplodeerd. Sparta heeft aan het begin van het seizoen een overeenkomst gesloten met knaken.nl, een cryptoplatform”, verduidelijkt Woerts de kwestie.

“Toen Sparta begon, stond de Bitcoin op 9.400 euro. Nu staat die op een bedrag rond de 40.000 euro. Ze hebben er al 68.000 euro mee verdiend”, geeft Woerts aan. “Per doelpunt van Sparta, krijgen ze een deel van een Bitcoin. De verwachting is dat de prijs gaat stijgen naar 100.000 of 200.000 euro (per bitcoin, red.). Sparta heeft echt een hele goede deal gesloten”, sluit Woerts af.