Je bent hier:--SEC schort ETF’s op

SEC schort ETF’s op

Het veelbesproken beleggingsinstrument ETF, dat Amerikaanse beleggers in de publieke markt probeert te trekken, heeft zojuist een tegenslag gehad.

Afgelopen zondag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verordonneerd dat de handel in Bitcoin Tracker One en Ether Tracker One-verhandelbare notes, uitgegeven door XBT Provider AB, een in Zweden gevestigde dochteronderneming van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf, CoinShares holdings, op te schorten.

In de officiële mededeling noemde de SEC dat de reden van opschorting: “verwarring onder marktdeelnemers” die in de VS zijn gevestigd zijn als reden om om deze financiële instrumenten niet toe te staan.

De opschorting is van kracht vanaf 17.30 uur. EDT vandaag, en zal duren tot 23:59 uur. EDT op 20 september. Verder zal de handel op andere, niet-Amerikaanse beurzen niet worden onderbroken tijdens de opschorting, suggereerde de mededeling.

‘De aanvraag van de broker/handelaar dat is ingediend om het aanbod en de verkoop van deze financiële producten in de Verenigde Staten mogelijk te maken, evenals bepaalde handelswebsites, kenmerken hen als’ Exchange Traded Funds’ (ETF’s). Andere openbare bronnen karakteriseren de instrumenten als ‘Exchange Traded Notes’. Daarentegen kenmerkt de emittent ze in zijn aanbodmaterialen als ‘niet-eigen vermogen gekoppelde certificaten’ “, staat er verder in het vrijgegeven stuk.

Verder ging de SEC verder door te zeggen dat het besluit “in het openbaar belang” was en dat het in overeenstemming was met zijn mandaat om de “bescherming van beleggers” te waarborgen.

Het nieuws komt bijna een maand nadat de producten, live op de Nasdaq Stockholm-beurs sinds 2015, overstapten naar Amerikaanse rechtbankbeleggers, die aankondigden dat ze vanaf 15 augustus in Amerikaanse dollars zouden worden genoteerd.

Aangekondigd als een “zachte opening” voor crypto-handel in publieke markten in de berichtgeving van de pers door Bloomberg, werden de producten vergeleken met meer geavanceerde ETF-producten (exchange-traded fund) die onlangs door toezichthouders waren afgeschoten en beschreven als een meer directe manier om toegang te krijgen crypto-exposure met dollars.

“Iedereen die in dollars belegt, kan nu worden investeren in deze producten, terwijl deze  producten alleen in euro’s of Zweedse kroon verkrijgbaar waren”, zei Ryan Radloff, de chief executive officer van CoinShares Holdings destijds.

Vertegenwoordigers van CoinShares Holdings weigerden commentaar te leveren op deze publicatie.

 

Door |2018-09-11T22:16:43+00:0011 september 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , |0 Reacties

Comments on SEC schort ETF’s op