Je bent hier:--Atoomwetenschappers gearresteerd voor Bitcoin mine schandaal!

Atoomwetenschappers gearresteerd voor Bitcoin mine schandaal!

Russische wetenschappers mineden crypto’s bij  een Russische nucleaire kernkopinstallatie . Veiligheidsfunctionarissen arresteerden hen. De verdachten hadden geprobeerd om een ​​van Ruslands krachtigste supercomputers te gebruiken om Bitcoins te minen, zeggen berichten in de media.

Crypto-valuta’s zoals Bitcoin zijn niet afhankelijk van gecentraliseerde computerservers. Mensen die computerverwerkingsmacht leveren aan het crypto-valutasysteem, zodat transacties kunnen plaatsvinden, kunnen beloningen ontvangen in de vorm van Bitcoins.

Het Federale Kerncentrum in Sarov, West-Rusland, is een totaal afgeschermd gebied. De persdienst van het centrum zei: “Er is een ongeoorloofde poging gedaan om computerfaciliteiten te gebruiken voor privédoeleinden, waaronder voor het zogenaamde minen.”
Het was niet de bedoeling dat de supercomputer op het internet werd aangesloten – om inbraak te voorkomen – en toen de wetenschappers dit probeerden te doen, werd de beveiligingsafdeling van het nucleaire centrum gewaarschuwd. De wetenschappers werden overgedragen aan de Federale Veiligheidsdienst (FSB), zegt de Russische nieuwsdienst Mash. “Voor zover ons bekend, wordt er een strafzaak tegen hen voorbereid”, vertelde de persdienst aan het persbureau Interfax.

Sarov
In de koude oorlog werd de eerste atoombom van de USSR geproduceerd in Sarov, tijdens de regering van Joseph Stalin. De geheime stad was niet eens gemarkeerd op Sovjetkaarten en speciale vergunningen zijn nog steeds vereist voor Russen om het te bezoeken. Sarov wordt omringd door een goedbewaakt niemandsland, met prikkeldraadomheiningen om nieuwsgierige mensen weg te houden.
Er zijn vermoedens dat het radioactieve polonium-210, gebruikt om ex-FSB-agent Alexander Litvinenko in 2006 in Londen te doden, afkomstig was uit Sarov.
Naar verluidt werken er naar schatting 20.000 mensen in het Federale Nucleaire Centrum en de supercomputer zou een capaciteit hebben van 1 petaflop, het equivalent van 1.000 biljoen berekeningen per seconde.
Het minen van crypto-valuta vereist een grote rekenkracht en enorme hoeveelheden energie. Er zijn meldingen geweest van een aantal andere industriële faciliteiten in Rusland die werden gebruikt voor crypto-mining, Onlangs kocht een zakenman kocht naar verluidt twee energiecentrales om te kunnen minen.

 

BewarenBewaren

Door |2018-02-14T15:27:20+00:0010 februari 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , | Reacties

Comments on Atoomwetenschappers gearresteerd voor Bitcoin mine schandaal!