Het Russische ministerie van Financiën heeft een wet voorbereid die duidelijkheid moet gaan geven over het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin in Rusland. Hiermee lijkt er definitief een einde te komen aan alle onduidelijkheid over het wel of niet toestaan van Crypto.
In een interview met staatszender Rossiya 24 tijdens Kerstmis, bevestigde de Russische minister van Financiën, Anton Siluanov, het wetsvoorstel van het ministerie, waarmee regelgeving voor cryptocurrencies een feit moet worden. De verordening zal, zoals verwacht, betrekking hebben op regels voor het minen van Bitcoins, belastingwetten voor gebruikers en richtlijnen voor beurzen die cryptocurrencies verhandelen.

Aan de Russische nieuwsbron TASS, bevestigde Siluanov:

Het ministerie van Financiën heeft een wetsvoorstel opgesteld dat momenteel in behandeling is. Het voorsten heeft betrekking op de procedure voor de uitgifte, belasting, aankoop en verspreiding van cryptocurrencies.

Naar verluidt is het Russische ministerie van Financiën ook bezig wijzigingen voor te bereiden in de Russische wetgeving voor de bredere regulering van nieuwe financiële technologieën zoals Blockchain en digitale betalingen in het algemeen. De ontwikkelingen vormen een opmerkelijk contrast met de wetgeving die het Russische ministerie van Financiën in maart 2016 heeft voorgesteld. Het ministerie heeft destijds een gevangenisstraf van 7 jaar voor Bitcoin gebruikers voorgesteld.
In september van dit jaar riep Siluanov de Russische regering op om te accepteren en te begrijpen ‘dat cryptocurrencies echt zijn’.

“Het heeft geen zin ze te verbieden,” zei Siluanov destijds, “het is nodig om ze te reguleren.”

De nieuwe wetten zullen naar verwachting morgen worden ingediend bij de Doema (het lagerhuis van het Russische parlement),  waarna de goedkeuring medio maart 2018 wordt verwacht. De nieuwe wetten werden opgetekend door de autoriteiten nadat de Russische president Vladimir Poetin gevraagd had regels te ontwikkelen voor cryptocurrencies, het minen hiervan en initial coin offerings (ICO’s).

De wijzigingen in bestaande Russische wetten om cryptocurrencies te erkennen, zullen ook helpen bij de voorbereiding van de lancering van Ruslands eigen nationale cryptocurrencie: de CryptoRuble.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren