Je bent hier:--Rusland heroverweegt blokkade crypto website

Rusland heroverweegt blokkade crypto website

Het Hooggerechtshof van Rusland heeft een rechter in de stad St. Petersburg opgedragen om een besluit te heroverwegen dat zorgde tot het blokkeren van de cryptocurrency website bitcoininfo.ru.

In Nederland kunnen we het ons niet voorstellen en wanneer wij zouden melden dat Blocker.nl verboden zou worden, zullen de meeste van onze lezers ons verdenken van een slechte grap. Maar het kan helaas in Rusland zomaar gebeuren. Volgens de Russische website RAPSI, heeft de District Court van St. Petersburg de website Bitcoininfo.ru geblokkeerd in 2016. Er wordt beweerd dat cryptocurrencies “een middel van virtuele betaling en accumulatie” zijn en op basis daarvan illegaal. Het zou de enige wettige valuta van het land ondermijnen, te weten de Roebel.

Afbeeldingsresultaat voor bitcoininfo.ru

bitcoininfo.ru in betere tijden

De rechter heeft de gedaagden niet uitgenodigd voor de eerste zitting en zij waren niet op de hoogte van de beslissing van de rechtbank om de site te blokkeren totdat de toegang werd afgesneden, aldus de Russische Crypto nieuwssite Anycoin. De oorspronkelijke beroepstermijn was op dat moment al verstreken.

Bitcoininfo probeerde naar verluidt de uitspraak aan te vechten ondanks het missen van de termijn, maar de rechtbank weigerde dit te herzien. Anycoin meldde vorige maand dat de Hoge Raad de zaak dan toch zou herzien na verschillende herbeoordelingen.

Volgens RIA Novosti gaat dezelfde rechter in St. Petersburg de zaak behandelen, die in februari een soortgelijke herziening heeft beoordeeld en toen het besluit vernietigde om 40 Bitcoin gerelateerde websites te blokkeren. Op basis van deze uitspraken lijkt er dus hoop te zijn voor Bitcoininfo.ru.

De Russische regering stelt zich terughoudend op tegen informatieve sites over Cryptocurrencies. Vorig jaar zei centrale bank dat het inspanningen toejuicht om de toegang te blokkeren van websites die cryptocurrencies in het land verhandelen. Hierbij waarschuwen ze met name voor het risico van investeerders bij bij lanceren van nieuwe ICO’s, zoals je op Blocker.nl al eerder kon lezen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Door |2018-05-16T10:16:34+00:0021 april 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , | Reacties

Comments on Rusland heroverweegt blokkade crypto website