Je bent hier:-, Nieuwsbrief-Politie in VK confisqueert 295 Bitcoin

Politie in VK confisqueert 295 Bitcoin

De Britse politie heeft tijdens een strafrechtelijk onderzoek 295 ontdekte bitcoins in beslag genomen en mag deze houden. Volgens een rapport van de Financial Times , heeft de Surrey-politie afgelopen oktober 295 Bitcoins verkregen na de arrestatie van een Letse man genaamd Seregjs Teresko. De man is inmiddels veroordeeld voor witwassen en veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf.

De Britse politie verkocht de Bitcoins voor ongeveer $ 1,5 miljoen na een rechtszitting. De prijs van een bitcoin was toen ongeveer $5.000, maar schoot slechts twee maanden later omhoog naar het hoogste punt ooit rond $20.000.

Een lokale rechtbank oordeelde donderdag dat de politie van Surrey het recht heeft om de bitcoins die in beslag zijn genomen van Teresko te confisqueren, aldus de Financial Times. De lokale politie mag verder 18,8 procent van de opbrengst houden – ongeveer £273.000 – die naar de operationele begroting gaat.

Het rapport beschrijft hoe de politie, na het verkrijgen van de privésleutel van Seregjs Teresko voor de bitcoins die hij in bezit had, vervolgens een eigen digitale wallet aanmaakte en een via een cryptocurrency-exchange de bitcoin over te hevelen naar de eigen wallet.

Het nieuws komt op het moment dat de justitie in het Verenigd Koninkrijk haar kennis over cryptocurrency naar een hoger niveau probeert te tillen, in een poging om misdaden waarbij de technologie is betrokken beter te onderzoeken.

Vorig jaar stelde een onderzoeksbureau voor om de wetten van het land te wijzigen om inbeslagname van Bitcoin gemakkelijker te maken. Het N8 Policing Research Partnership zei destijds dat het de kennis over cryptocurrency bij Britse politieambtenaren wilde vergroten via een breed opleidingsinitiatief.

Door | 2018-07-22T17:09:33+00:00 21 juli 2018|Categorieën: Nieuws, Nieuwsbrief|Tags: , , , , , |0 BlockTalk reacties

Comments on Politie in VK confisqueert 295 Bitcoin