Je bent hier:--Peter Thiel investeert 100 miljoen in Bitcoin

Peter Thiel investeert 100 miljoen in Bitcoin

Miljardair en ondernemer Peter Thiel heeft met zijn bedrijf Founders Fund honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in Bitcoin.

De meningen zijn verdeeld
De investering van Thiel in de Cryptocurrency kwam vlak na de negatieve voorspellingen over de prijsontwikkeling van Bitcoin die onlangs door veel analisten werden gedaan. Een andere miljardair en investeerder, Mike Novogratz, die gezien wordt als een voorstander van Bitcoin, beweerde onlangs dat de prijs van Bitcoin kon dalen tot ‘slechts’ $8000 en annuleerde zijn plannen om een op Cryptocurrency hedgefonds te lanceren.

“De marktomstandigheden stonden ons niet aan en we willen opnieuw evalueren wat gaan doen.” Het is verstandig om nu op de pauzeknop te drukken, want ik had geen zin in de schizofrene en emotionele kant ervan. Er zijn zoveel conflicten in deze business, waardoor het zou ingewikkelder worden dan ik wilde”, vertelde Novogratz aan Bloomberg op 23 december.

Twee weken geleden is de prijs van Bitcoin gedaald tot $11.500. Omdat in deze periode de gehele Cryptocurrency markt een grote correctie doormaakte daalde de totale marketcap van Cryptocurrencies naar $450 miljard. Op dit moment schommelt de marktwaarde van Cryptocurrencies weer in de buurt van de $800 miljard en is deze sinds 23 december bijna verdubbeld. Het snelle herstel van de markt doet de vraag rijzen of de bezorgdheid van Novogratz met betrekking tot Bitcoin en andere Cryptocurrencies wel gegrond is geweest.

Ondanks het feit dat investeerders zoals Novogratz misschien de toekomst van digitale valuta te onzeker vinden, verklaarde Thiel dat hij persoonlijk optimistisch is over Bitcoin. Dit omdat het financiële diensten verleent aan mensen zonder bankrekening. Hij voegde eraan toe dat als Bitcoin zich kan ontwikkelen naar een robuuste en eersteklas waardeopslag, het een ongelooflijk potentieel heeft.

“Hoewel ik sceptisch ben over de meeste coins, denk ik dat mensen Bitcoin een beetje onderschatten, omdat het een vorm van opslag van geld is. Als Bitcoin uiteindelijk het cyber-equivalent van goud wordt, heeft het een groot potentieel”, zei Thiel.

Stroom van miljarden dollars
Het is de verwachting dat de stroom van miljarden dollars van  beleggers en handelaren, zoals Thiel’s Founders Fund, de prijs van Bitcoin verder zal laten stijgen. Veel beleggers hebben al voorspeld dat de marktwaardering van Bitcoin tegen het einde van 2018 $1 biljoen zal bereiken en het Founders Fund heeft er dus honderd miljoen dollar in geïnvesteerd.

BewarenBewaren

Door |2018-01-06T12:25:50+00:006 januari 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , | Reacties

Comments on Peter Thiel investeert 100 miljoen in Bitcoin