Je bent hier:--Onderzoek naar manipulatie crypto koersen

Onderzoek naar manipulatie crypto koersen

De Amerikaanse justitie is een onderzoek gestart om vast te stellen of handelaren in cryptocurencies hebben gefraudeerd door koersen te manipuleren.

Persbureau Bloomberg meldt dit op basis van anonieme bronnen. Je kent het wel. Je denkt een goede slag te hebben geslagen en gekocht te hebben voor een bodemprijs. Tot het moment dat blijkt dat de koers nóg verder kan dalen en jij met een bloedrood portfolio achterblijft.
Marktwerking of manipulatie? Volgens de Amerikaanse justitie dus het laatste. Het manipuleren van de koersen zou op een slimme manier worden gedaan door onder andere valse buy/sell orders te plaatsen om zo anderen kopers te verleiden te kopen en te verkopen. Die geplaatste orders worden dan weer ingetrokken zodra de markt zich in de gewenste richting beweegt. Ook zouden handelaren met zichzelf handelen om zo de indruk te wekken dat er veel beweging op de markt is.Afbeeldingsresultaat voor volatile
Het onderzoek houdt in dat de Amerikaanse overheid de markten van cryptocurrencies, die volgens sommige critici niet anders dan speculatie zijn, strenger in de gaten wil  houden en wil reguleren. Aanklagers werken daarom samen met de Amerikaanse financiële waakhond Commodity Futures Trading Commission.
In meerdere landen liggen cryptocurrencies onder vuur en zoeken overheden naar mogelijkheden te reguleren. Dit omdat verschillende autoriteiten zich zorgen maken over fraude en de het speculatieve karakter van de handel in ICO’s en cryptocurrencies. Zo werden vorige maand in Zuid-Korea 4 bestuurders van crypto exchanges opgepakt op verdenking van verduistering en verbood China al eerder exchanges waar cryptocurrencies worden verhandeld
Mocht uit het Amerikaanse onderzoek blijken dat er inderdaad sprake is ver verregaande marktmanipulatie dan wordt een al langer bestaand vermoeden bevestigd en zal de roep om regulering en aanvullende wetgeving ongetwijfeld verder toenemen.

Wat denk jij? Worden koersen inderdaad gemanipuleerd door fake buy/sell orders en is dat dan fraude? Of hoort dit bij het handelen in crypto?
Door | 2018-06-10T18:42:35+00:00 25 mei 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , |1 BlockTalk reactie

Comments on Onderzoek naar manipulatie crypto koersen

  • Crypto Shark

    Lolzzz. Sowieso moet ik altijd een beetje grinniken om de (vertaalde) berichtjes van Want -.-