Vanaf vandaag vind je op Blocker.nl een overzicht van meest interessante en leuke vacatures in de wereld van blockchain en cryptocurencies. Waarom we dat doen lees je hier!

Blockchain is hot. Niet alleen de nieuwe bedrijven en initiatieven schieten uit de grond, ook het aantal vacatures stijg in rap tempo. En hoewel steeds meer bedrijven zich verdiepen in de technologie en de toepassingsmogelijkheden, blijkt ze op het gebied van kennis nog wel wat hulp te kunnen gebruiken,

Uit onderzoek (btg 2018) onder 574 ICT bedrijven blijkt dat een ruime meerderheid (60,2%) van de ondervraagde bedrijven zichzelf een onvoldoende geeft voor de eigen kennis van blockchain en weet nog niet welke toepassingsmogelijkheden er zijn. Nederlandse bedrijven associëren blockchain nog vooral met cryptovaluta zoals Bitcoin, al is blockchain meer dan de technologie die hiervoor gebruikt wordt.

Slechts 1 op de 20 (4,9%) bedrijven is op dit moment al bezig met blockchain. Daarentegen denkt driekwart (76,6%) dat ze in de toekomst de technologie zullen toepassen. Opvallend is dat de helft van de bedrijven (49,6%) die in het komende jaar al met blockchain aan de slag wil, hier op dit moment nog helemaal geen tijd aan besteedt.

En met de toename van activiteiten zien we ook een toename van vacatures. Voor Blocker is dan ook niet meer dan logisch om de meest interessante te verzamelen en overzichtelijk aan te bieden aan onze lezers. We updaten het vacature overzicht iedere dag, dus kom regelmatig terug om te zien of jouw droombaan er tussen staat!

Je vindt de Blockchain en Cryptocurrency Vacaturebank hier!