Het Nederlandse Koinz Trading is door investeerders aangeklaagd wegens oplichting. Het Nederlandse bedrijf gold als de eerste Europese miningfarm voor particulieren. De opzet van Koinz Trading was even simpel als geniaal. Je investeert in een Bitcoin miner die bij Koinz Trading staat en die voor 23,- euro per maand door KoinzTrading wordt beheerd. In ruil hiervoor krijgen de investeerders een bedrag van 0.20 Bitcoin per maand. Een aantal dagen geleden kregen wij echter de eerste signalen dat er zaken niet goed zouden zitten bij de mining farm. In deze forumpost  werd gevraagd naar mensen die ervaring hadden met Koinz Trading, omdat Bitcoins niet werden uitbetaald.

Blocker.nl heeft via Twitter investeerders opgeroepen contact op te nemen.

Op deze manier zijn wij in contact gekomen met diverse investeerders, die stuk voor stuk hetzelfde verhaal vertelden. In de afgelopen dagen zijn wij in het bezit gekomen van e-mailberichten en hebben wij een gedetailleerde reconstructie gemaakt van wat zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld. Het beeld wat hieruit is ontstaan is ontluisterend. Vanzelfsprekend hebben wij hierover wederhoor toegepast door contact op te nemen met Koinz Trading. Het goede nieuws is dat de reconstructie afgerond is en klaar om te posten. Het ‘slechte’ nieuws is dat we dit (nog) niet gaan doen.

Vanochtend heeft de advocaat, via één van de gedupeerden, ons gevraagd om te wachten met publicatie hiervan. Dit omdat het de positie van de gedupeerde investeerders in juridische zin zou kunnen verzwakken. Omdat wij in de eerste plaats begaan zijn met de investeerders geven wij hier uiteraard gehoor aan.

Eigenaar van Koinz Trading, Berry van Mourik, geeft in de Volkskrant aan de dupe te zijn van ‘een smerig spelletje’ en noemt het geheel een ‘hoofdpijndossier’.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…