Je bent hier:--Mobiel gaming platform ALAX breidt uit in Azië naar Hong Kong!

Mobiel gaming platform ALAX breidt uit in Azië naar Hong Kong!

ALAX, een wereldwijd platform voor distributie van mobiele games én ontwikkelaars breidt uit in Azië.

Onlangs is het nieuwe hoofdkantoor in Azië geopend. Het kantoor staat in de Cyberport, een bedrijvenpark dat de thuisbasis is van de technologische en digitale gemeenschap van Hong Kong. Cyberport huisvest momenteel meer dan 1.000 start-ups en staat op de ideale locatie voor ALAX. Naast de uitbreiding in Hongkong heeft ALAX de in Shanghai gevestigde Richard Wang aangesteld als strategisch adviseur. Hij is partner bij durfkapitalist Draper Dragon.

Matej Michalko, mede-oprichter van ALAX zegt hierover:

ALAX verdubbelt zijn inzet om ’s werelds beste mobiele game-ontwikkelaars te verbinden met consumenten over de hele wereld. De sleutel om dit te bereiken is door onze aanwezigheid en ons netwerk uit te breiden in enkele van ’s werelds grootste markten voor mobiel gamen in Azië. “

Azië is goed voor meer dan 60% van de uitgaven voor mobiele games, met name in de Chinese, Japanse en Zuid-Koreaanse markt. Newzoo’s Global Games Market Report becijferde dat de APAC-territoria (Azië en de Pacific) dit jaar $ 51,2 miljard zullen spenderen, of 47% van de totale wereldwijde game-inkomsten. China zal alleen al dit jaar een kwart van alle wereldwijde game-inkomsten ter waarde van $ 27,5 miljard voor haar rekening nemen. Dat is nog meer dan de Verenigde Staten die naar schatting $ 25,1 miljard dollar gaan uitgeven. Het grootste deel van deze inkomsten zal afkomstig zijn van mobiel gamen.

“We hebben Hong Kong gekozen als Aziatisch hoofdkwartier vanwege zijn lucratieve economische en geografische positie. Het is een belangrijk zakelijk knooppunt in Azië en biedt toegang tot consumenten, menselijk talent, investeerders en partners. Bovendien maakte de connectiviteit met grote zakelijke steden, waaronder Shenzhen, Dongguan en Guangzhou, naast het gemak van zakendoen hier, onze beslissing wel erg makkelijk, “voegde Matej toe.

Nieuwe kansen creëeren in Groter China door de benoeming van Richard Wang

Richard Wang voegt zich bij ALAX als strategisch adviseur en brengt meer dan twee decennia ervaring mee in bedrijfsontwikkeling, technische marketing en verkoopbeheer op het gebied van geavanceerde technologie. Hij is een echte voorstander van blockchaintechnologie en adviseert aanstormende start-ups met zijn ervaring als investeerder.

Richard Wang geeft aan waarom hij deelneemt aan dit project:

“Vóór ALAX, dacht ik dat het bijna onmogelijk was om zo’n ondoordringbare markt te penetreren. Ons doel is om iets nieuws te brengen op het gebied van technologie en innovatieve oplossingen aan te bieden. Voortbouwen op blockchain is sneller, goedkoper omdat het de intermediairs elimineert, is veiliger en stelt ons dus in staat om consumenten zonder bankrekening te bereiken. Daarom ben ik van mening dat ALAX de juiste stappen zet en ik ben zeer verheugd daar een onderdeel van te zijn.

Richard heeft een schat aan kennis opgebouwd tijdens zijn illustere carrière. Hij is onder andere een partner bij Draper Dragon sinds 2011 – een joint venture tussen Draper Fisher Jurvetson (DFJ) en Dragon Venture. Draper Dragon heeft geholpen bij het pionieren met durfkapitaal in China en beheert meer dan $ 7 miljard aan kapitaal en is aanwezig in meer dan 30 steden.

Verder was Richard de strategische adviseur voor ODEM (On-Demand Education Marketplace). ODEM is gebouwd op de blockchain van Ethereum en streeft ernaar om studenten, docenten en dienstverleners te verbinden met het ontwikkelen van een persoonlijk en groepsgewijs educatief programma. Voortbouwend op zijn investeringsexpertise in kunstmatige intelligentie, fintech en slimme hardware hielp Richard mede het OLEA-netwerk te vinden, dat is gespecialiseerd in intelligente sensoren en analytische software die een revolutie in mobiele en cloudgebaseerde service-oplossingen belooft. Andere projecten die zijn opgenomen in zijn portfolio zijn Yeepay, Senodia, Luxul, GridNT, NasoSic, Innodealing, Epticore, 247tech en Ideebank.

Het momentum groeit richting ALAX’s ICO 

Sinds maart 2018 werkt ALAX samen met Gionee, een van de grootste smartphonefabrikanten in China en India. Gionee heeft in 2016 meer dan 40 miljoen smartphones wereldwijd geleverd en is aanwezig op meer dan 50 wereldwijde markten. Als onderdeel van de samenwerking wordt het platform van ALAX vooraf geïnstalleerd op de nieuwe smartphones van Gionee. Door middel van een update wordt op de oudere modellen het ALAX-platform geïnstalleerd. Hiermee krijgen app-ontwikkelaars toegang tot tientallen miljoenen gebruikers zonder bankrekening- vooral in Zuidoost-Azië, China en India, door het blockchain-aangedreven distributieplatform van ALAX. Het netwerk telt al meer dan 100 miljoen eindgebruikers. De token sale van ALAX’s duurt van 17 april tot en met 23 april 2018. Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen klik dan hier.

BewarenBewaren

Door |2018-05-19T07:35:21+00:0010 april 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , | Reacties

Comments on Mobiel gaming platform ALAX breidt uit in Azië naar Hong Kong!