Een Bitcoin-handelaar in Los Angeles werd maandag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Zij had toegegeven een onrechtmatig geld wisselbedrijf te hebben geleid.

Theresa Tetley, een voormalig effectenmakelaar en vastgoedinvesteerder in Californië, kreeg ook een boete van $ 20.000 en zij draagt 40 bitcoins over (een bedrag ter waarde van ongeveer $ 254.000), bijna $ 300.000 in contanten en 25 geassorteerde goudstaven, volgens een bericht van het Amerikaanse Departement van Justitie.

Tetley werkte tussen 2014 en 2017 als handelaar op het LocalBitcoins-exchange platform onder de naam “Bitcoin Maven” en naar verluidt wisselde zij in die periode voor miljoenen dollars in crypto.

De een jaar durende gevangenisstraf – plus één dag – is minder dan de 30 maanden die Tetley mogelijk zou gaan krijgen naarmate het strafproces verder ging. Het vertegenwoordigt een overwinning voor Tetley, wiens advocaten een gevangenisstraf van een jaar vroegen.

Brian Klein, een van de advocaten van Tetley, noemde het resultaat “een overwinning”, aldus LA Times, omdat het veel korter is dan de vorige 30 maanden gevangenisstraf.

“We zijn blij dat de rechter zo’n dramatisch vertrek maakte,” vertelde Klein de publicatie.

De zaak van Tetley wordt beschouwd als de eerste in zijn soort in het Central District van Californië. De andere rechtszaken in de afgelopen paar jaren hadden betrekking op Amerikaanse handelaars die het LocalBitcoins-platform gebruikten.

Tijdens één zaak in 2017 werden een handelaar in bitcoins en zijn vader beschuldigd van het runnen van een onwettig bedrijf voor gelddiensten, wat resulteerde in een straf van negen jaar voor Michael Lord.