Het idee was zo veelbelovend. Koinz Trading: de eerste Europese Bitcoin mining farm voor particulieren. Hoe anders is het gelopen. Wij spraken met drie gedupeerden en maakten een reconstructie.

Een particuliere Bitcoin mining farm, en dat gewoon in ons eigen Nederland. Oprichter en eigenaar Berry van Mourik  – een voormalig autohandelaar – gaf een interview in de Volkskrant en de investeerders stroomden toe.
Bitcoin is hot. Iedereen heeft het en wie het nog geen niet heeft slaat zichzelf voor het hoofd bij het zien van de stijgende koersen. Maar hoe kom je eigenlijk aan Bitcoin? Daar zijn twee manieren voor, want naast het kopen van Bitcoins is er nog een andere manier om ze te bemachtigen. Je kunt ze ook minen, waarbij je – simpel gezegd – de rekenkracht van een computer inzet om Bitcoins te delven. Dat klinkt simpel, maar voor je zelf een winstgevende miner bent, ben je wel een aantal stappen verder. Dit is het moment waarop Koinz Trading om de hoek komt. Want waarom zou je zelf zoveel moeite moeten doen? Koinz Trading neemt het voor je uit handen. Je koopt bij hen een Bitcoin miner die voor 23 euro per maand wordt beheerd. Dat klinkt niet alleen eenvoudig. Dat is gewoon eenvoudig.

Over Koinz Trading
Koinz Trading is gevestigd in Lelystad en in handen van Berry van Mourik. Wat het bedrijf precies doet leggen ze heel simpel uit op hun webisite. “Koinz Trading heeft er voor gekozen om voor particulieren het bitcoin mining aantrekkelijk te maken. Koinz Trading is het eerste bedrijf in Europa wat een bitcoin mining farm heeft voor particulieren. Koinz Trading kan deze mining machines voor zeer scherpe prijzen aanbieden, omdat we ze zelf hebben ontwikkeld en geproduceerd”.

Op het Blocker.nl forum werd onlangs een topic geopend, waarbij iemand de vraag stelde of er mensen bekend waren met Koinz Traiding. In het topic wordt geschreven “5 weken geleden heb ik bij Koinztrading (https://www.koinztrading.nl) een BTC miner gekocht die zij in beheer hebben. Ze beloven een rendement van 20 BTC-cent per maand die op de 1e van de maand zou worden uitgekeerd, m.u.v. januari want dan zou het de 2e zijn. Maar ik heb nog niets ontvangen. Met dit bedrijf is het sowieso lastig communiceren. Ze reageren heel traag via de mail en nemen soms dagen de telefoon niet op.”

Naar aanleiding van dit bericht hebben zijn wij op onderzoek uitgegaan en in contact met gekomen met een 2e gedupeerde, die wij in deze reconstructie Nils* noemen.

Reconstructie
Gelokt door het interessante aanbod van Koinz Trading stapte Nils, samen met tientallen andere investeerders, in dit avontuur en investeerde in de zomer van 2017 voor tienduizenden euro’s in miners van Koinz Trading. Het aanbod van Koinz Trading is dat er maandelijks een rendement van maar liefst 0.2 Bitcoin per aangeschafte miner van 4700 euro wordt uitbetaald. Koop je echter meer miners dan loopt het rendement snel op. Bij twee miners bedraagt de uitkering al 0.43 Bitcoin, etc. Gelet op de huidige koers is de investering dan ook snel terugverdiend.

Betalingen blijven uit
Op 1 september zit Nils klaar om zijn eerste Bitcoin betaling te ontvangen. De koers van Bitcoin stijgt steeds sneller en het lijkt er steeds meer op dat hij op exact het juiste moment is ingestapt. De betaling blijft echter uit. Hij wacht een dag… en nog een dag… tot hij op 4 september een e-mail ontvangt.

Email Koinz Trading  – 4 september 2017
Geachte heer/mevrouw,

De afgelopen 2 maanden was een flinke achtbaan voor ons, wellicht heeft u hier hinder dan wel zich aan gestoord. Wij willen u dan ook graag via deze email op de hoogte brengen van de stand van zaken en hoe het één en ander heeft kunnen gebeuren.

Als eerst hebben wij eind Juli een nieuwe main server gekocht en geïnstalleerd, dit was nodig omdat we enorm zeer snel aan het groeien waren en de bestaande server aan zijn max liep. Door deze aanschaf hadden wij gedacht dit opgelost te hebben en voor de toekomst geen hoofdpijn meer zou veroorzaken. Echter niets was minder waar, de server werkte niet naar behoren en wij moesten achter de feiten aanlopen. Samen met onze leverancier hebben wij geprobeerd dit probleem op te lossen, dit is niet gelukt omdat op een gegeven moment ik de beslissing heb gemaakt om terug te vallen naar onze oude vertrouwde server.
Hier hebben wij er nog 2 extra van gekocht zodat we dezelfde capaciteit hebben als de nieuwe server die beter moest zijn. Nu dit probleem opgelost was kwamen we steeds dichter bij 01-08 de datum van de nieuwe upgrade van het bitcoin netwerk. Er waren veel scenario’s mogelijk velen slecht enkele goed, doordat er een mogelijkheid bestond dat er bitcoins verloren zouden gaan hebben wij het op safe gespeeld en zoveel mogelijk risico’s uitgesloten. Misschien achteraf iets te voorzichtig maar nog steeds sta ik volkomen achter onze beslissing. Ik wilde niet het risico lopen dat wij de bitcoins van klanten verloren lieten gaan, dit is ons gelukt echter heeft daardoor het rendement wel een deuk opgelopen. Door de enorme koers toename van de bitcoin was het spitstijd bij ons op kantoor, echter zitten we in de vakantie tijd en dan is het heel erg lastig om alles in goede banen te leiden. Wij hebben er voor gekozen om geen tijdelijke ingehuurde krachten te gebruiken omdat wij privacy een zeer belangrijk punt vinden mede als veiligheid. We hebben zo goed mogelijk u proberen bij te staan dan wel snel antwoord te geven op de vragen die u hadt dit is niet altijd gelukt waarvoor ons excuus.

De betalingen van Augustus hebben eveneens tot vertraging geleid, dit omdat zoals aangegeven in deze email wij met verschillende servers hebben gewerkt. Daarom moesten wij een deel handmatig in de data terug zoeken, dit was een hele onderneming met een onderbezet kantoor. Zoals u dus wellicht vernomen had en nu dus ook kan lezen hebben wij een stormachtige tijd achter de rug. Het was niet makkelijk zeker niet maar we hebben ons er door heen geworsteld. Nu dan de toekomst, wij zien in ons netwerk dat alles tot rust is gekomen en dat de mening weer zo werkt als u van ons mag verwachten. Voor de aankomende maand kunt u dus ook rekenen op de verwachte opbrengst.

Wij vinden het absoluut niet leuk dat u in de laatste 2 maanden minder dan verwacht heeft gemimed, komende maanden zult u zien dat wij de mining weer volledig op orde hebben en dat u weer met een lach het begin van de maand ingaat. Verder wil ik u bedanken voor uw begrip voor deze situatie,

Met vriendelijke groet, Berry van Mourik

We maken een sprong naar eind oktober. Hoewel Nils nog steeds geen Bitcoins heeft ontvangen, blijft de koers maar stijgen en houdt hij hoop op een betere situatie. Het vertrouwen in Koinz Trading krijgt echter nogmaals een deuk wanneer hij op 31 oktober onderstaande mail krijgt.

E-mail Koinz Trading 31 oktober 2017
Geachte klant,

Een spreekwoord is: Geduld is een schone zaak. Dit is en wordt onderhand een letterlijke zaak. Vandaag is het 31 oktober 2017, inmiddels avond, de dag waarop wij de uitbetaling zouden verzorgen n.a.v. de miningopbrengst over de maand september jl.

We hebben nog een paar uurtjes te gaan totdat het 1 november 2017 is, dus in theorie zou het ook moeten kunnen. In de praktijk wachten wij inmiddels de gehele dag totdat de bitcoins vrijgegeven worden en zijn er meer dan klaar voor om uit te betalen. Wij vinden het daarom ook extra vervelend om u te moeten zeggen dat er zojuist bericht binnen is gekomen dat inderdaad de bitcoins vandaag de 31e nog komen, wordt alleen zeer laat op de avond.

Met alle inspanningen die we de afgelopen weken gedaan hebben en nog moeten doen is het voor ons niet mogelijk om hier op kantoor nog tot begin van de nacht aanwezig te zijn. Dit is de situatie waarin wij ons bevinden, kunnen het niet mooier maken dan het is. Het minste wij nu nog konden doen is u als klant hiervan op de hoogte te stellen. Een ander spreekwoord is: Na regen komt zonneschijn.

Ook namens Berry van Mourik,
Met vriendelijke groet, (naam** bekend bij redactie)
Koinz Trading B.V.

Nils wordt onrustig. Al in september zou het eerste rendement worden uitbetaald. Het is inmiddels november en nog altijd wacht hij op zijn Bitcoins. Aan het einde van deze maand heeft hij inmiddels recht op 0.60 Bitcoin, wat inmiddels een flinke waarde vertegenwoordigd. Koinz Trading heeft beloofd om op 6 november de verschuldigde Bitcoins uit te keren.

E-mail Koinz Trading  7 november 2017

Beste klant,

Afgelopen vrijdag hebben wij toegezegd dat op maandag 6 november jl. de uitkeringen over de maanden september en oktober 2017 zouden plaatsvinden. In de hectiek van afgelopen weken hebben wij een te snel besluit genomen. Ja, wij hebben een fout gemaakt. Gezien de zeer grote bedragen die hiermee gemoeid gaan, kunnen wij echter als tussenpersoon van de mininggelden hier nu niet aan voldoen.

Even een korte uitleg: Op dit moment worden de geminde bitcoins via een server afgewikkeld welke in China staat. Wij hebben dus te maken met de Chinese overheid en wetgeving. Deze is, zoals u ook in de media heeft kunnen lezen, de laatste tijd veelvuldig gewijzigd. O.a. de handel in bitcoins is tijdelijk verboden. Mining is echter gewoon toegestaan. Waarom kunnen wij dan op dit moment toch niet de bitcoins vrijgeven? Dit is te wijten aan het verificatieproces dat de Chinese overheid laat plaatsvinden om te voorkomen dat er toch gehandeld wordt. Voor de duidelijkheid, uw bitcoins zijn veilig en in ons bezit, maar wij kunnen echter pas na het verificatieproces de bitcoins overmaken. Wij zijn hierin slechts tussenpersoon.
Wij hebben in de afgelopen periode van onze Chinese partners informatie gekregen welke achteraf te enthousiast bleek te zijn. Omdat dit verdere vertraging betekent is Berry van Mourik afgelopen donderdag naar China vertrokken. Daar zijn duidelijke afspraken gemaakt, dat zodra bij hun het verificatieproces tot in detail is afgerond de bitcoins vrijgegeven worden. Nogmaals, uw uitkeringen zijn veilig, er kan geen ander aan de bitcoins komen. Door de maatregelen van de Chinese overheid is het verificatieproces echter éénmalig tijdrovend. Om zekerheid te krijgen dat de uitbetalingen over november op tijd zullen zijn, hebben wij een 2e server in gebruik genomen waarop vanaf 5 november wordt gemind.
Wij hebben duidelijkheid gekregen dat wij hier geen last hebben van beperkende regelgeving. Onze miningexpert collega Adil is hoogstpersoonlijk in China achtergebleven om de “laatste stuipstrekkingen” inzake het verificatieproces voor september en oktober bij te wonen. Hij zal daarbij natuurlijk ook de Chinezen aan hun beloftes houden. Hij gaat niet eerder weg tot dat de bitcoins zijn vrijgegeven. We hebben duidelijke afspraken gemaakt dat dit verificatieproces eenmalig is geweest en wij vervolgens maandelijks ons werk kunnen doen en maandelijks uitkeren. Uw achterstallige betalingen zullen uiteraard direct na ontvangst door ons van de bitcoins worden uitgevoerd. Het minen gaat gewoon door en is ook niet anders geweest.

Ik wil dit laatste benadrukken om u te garanderen dat de resultaten van uw minen allemaal veilig gesteld zijn. Wij vinden het heel vervelend voor u dat dit alles gebeurd en hebben alle begrip voor uw gevoel hierbij. Ook merken wij dat een aantal van u herinvesteringen uitstelt. In de huidige situatie kunnen wij dit goed begrijpen. Hierbij nogmaals de uitnodiging aan u om op 13 november aanwezig te zijn, waarbij een verdere mondelinge toelichting zal worden gegeven. Wij begrijpen de zorg die u heeft. Wij zullen daarom duidelijk en transparant aangeven wat er de afgelopen maand aan acties is uitgevoerd. Wij vertrouwen erop dat dan duidelijk zal zijn op welke termijn de bitcoins vrijgegeven zullen zijn.

Met vriendelijke groet,

Berry van Mourik en (naam** bekend bij de redactie)
Koinz Trading B.V.

Nils begint het vertrouwen in Koinz Trading te verliezen. Bitcoins heeft hij nog steeds niet gezien en waar zijn miners staan is ook niet bekend. Koinz Trading houdt dit geheim in verband met veiligheidsmaatregelen. Langzaam bekruipt hem een angstige gedachte. Zijn miners… die bestaan toch wel?

E-mail Koinz Trading  21 november 2017

Geachte klant,

Op 13 november jl. hebben wij in de bijeenkomst aangegeven dat met de Chinezen een overeenkomst is gemaakt waarin zij toezegden zondag 19 november de bitcoins aan ons over te maken.

Tot onze teleurstelling is deze afspraak door hen niet nagekomen. Dit betekent dat wij op dit moment dan ook nog niet tot uitkering van uw opbrengsten uit uw machines over kunnen gaan. Wij hebben direct contact opgenomen met de verantwoordelijken in China. In dit gesprek is begrip voor onze situatie getoond, is toegezegd dat zij dit zo snel mogelijk zullen oplossen. Wij zijn hierover in gesprek met onze verzekeraar. Ook hebben wij onze advocaat in China benaderd actie te ondernemen om dwang op het bedrijf uit te oefenen om de bitcoins vrij te geven. Wij zullen uiteraard deze door overmacht ontstane situatie met alle energie zo snel als mogelijk trachten op te lossen.

Wij houden u hiervan op de hoogte. In de loop van de week zullen wij u nader berichten over de voortgang zoals wij die besproken hebben met de verzekering.

Met vriendelijke groet,

(Naam** bekend bij redactie)
Koinz Trading B.V.

Net wanneer Nils de laatste hoop opgeeft lijkt het toch nog goed te komen! Koinz Trading heeft de Bitcoins binnen gekregen en deze overgeboekt naar de wallets van de investeerders! Natuurlijk, het kan even duren voor ze aankomen, maar er lijkt toch beweging in het geheel te zitten, zo leest hij op 4 december.

E-mail Koinz Trading 4 december 2017
Beste klant,

Inmiddels hebben wij de bitcoins binnen gekregen en hebben wij de bitcoins overgeboekt naar de wallets van de klanten die in bitcoins uitbetaald worden, doordat we sommige betalingen naar onze wallet toe nog niet geconfirmeerd waren konden wij deze afgelopen vrijdag deze nog niet door storten. Waardoor enkele klanten hun bitcoins nog niet ontvangen hadden. Hierdoor konden wij dus ook niet de bitcoins exchanges naar euro’s. Dit hebben wij vandaag inmiddels gedaan en kan ik u mededelen dat vandaag uiterlijk morgen alle betalingen verwerkt zullen zijn.

Voor de uitbetaling in euro’s willen wij er nogmaals op attenderen dat wij niet kunnen garanderen dat de betalingen voor u vandaag zichtbaar zullen zijn. Met name betaling naar andere banken dan de ING kunnen er langer over doen. Graag willen ik ook een toelichting geven op de uitkering van deze maand november. Zoals al in eerdere mails aangegeven zijn wij om risico’s te verminderen (vanwege het tijdelijk niet doorboeken van onze gewone server door overheidsmaatregelen) op 6 november overgegaan naar een andere server in China. Ik heb daarover in mijn praatje bij onze bijeenkomst al een toelichting gegeven. Daarbij heb ik ook aangegeven dat hierdoor de opbrengst per miner ca 20% lager zou gaan uitvallen en dat wij tijdelijk geen gebruik kunnen maken van een pool. Door dit laatste is er tijdelijk geen extra opbrengsten voor de gekoppelde miners. Uiteindelijk betekent dit dat de opbrengst per miner over de 25 dagen die resteren in november 0,114 bitcoin bedraagt.

Uiteraard zijn wij op dit moment druk om naar mogelijkheden te kijken waar wij op een andere server kunnen komen met betere opbrengst en om weer in een pool te kunnen opereren. Hierdoor kunnen wij dan weer betere resultaten gaan scoren. Om dit te kennen regelen moeten wij met verschillende partijen contact hebben en dit kost even tijd. Van de voortgang houden wij u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Koinz Trading B.V.

Ok. Het is dan minder dan de beloofde o.2 Bitcoin per miner, maar toch. Het is winst. Nils checkt zijn wallet meerdere keren per dag. Op 4 december komt er echter niets binnen. Op 5 december ook niet. Op 6 december komt er wel iets binnen. Alleen zijn het geen Bitcoins, maar een e-mail….

E-mail Koinz Trading 6 december 2017
Beste klant,

Eerder al hebben wij u ingelicht over de blokkade van de geminede bitcoins door maatregelen vanuit de Chinese overheid, waardoor in eerste instantie de opbrengst aan bitcoins over september niet kon worden uitgekeerd op 1 oktober jl. Ook de opbrengst over de maand oktober kon niet worden uitgekeerd, zoals u heeft bemerkt, maar inmiddels is gebleken dat hier een heel andere oorzaak speelt, te weten fraude en verduistering door waarschijnlijk medewerkers van de poolserver, waar uw mining computer op was aangesloten en waarop de bitcoins werden verzameld.
Tot overmaat van ramp bleek dat het omschakelen naar een andere poolserver per 6 november jl., zoals wij u hebben bericht, ons wel is toegezegd door de beheerders en een van onze technische medewerkers, maar niet daadwerkelijk blijkt te hebben plaatsgevonden. Wat wij u in onze vorige e-mails hebben geschreven en op de informatieavond hebben verteld, is voor een deel onjuist of achterhaald.

Hiervoor onze oprechte verontschuldigingen. Dit heeft ook meegebracht dat over afgelopen november niet alles wat in eerder het vooruitzicht was gesteld, kon worden uitgekeerd. Wij onderzoeken met alle denkbare middelen op dit moment wat er precies is gebeurd en wat nodig is om uw bitcoins terug te halen en zullen zoveel als mogelijk bewijsmateriaal verzamelen. Wij proberen u allen persoonlijk telefonisch een en ander toe te lichten de komende dagen en uw vragen te beantwoorden. Wij zullen u ook verder tenminste eenmaal per week op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wij hadden u graag anders bericht. We dachten dat we na de tegenslag alles weer op orde hadden, wat nu dus heel anders het geval blijkt. Inmiddels hebben we de computers van de Chinese pool afgekoppeld en deze aangesloten op een andere pool, Engels, zodat vanaf nu naar verwachting het minen weer gewoon zal lopen. Wij realiseren ons dat we hiermee u een uitermate teleurstellend bericht sturen, zeker ook in het licht van onze eerdere toezeggingen.

Wij hebben er begrip voor als u hierom de voorkeur aan zou geven om uw mining computer(s) in elders onder te brengen. In dit geval zullen wij hieraan alle medewerking verlenen en uw computer loskoppelen en (werkend, op standaard software, maar zonder benodigde voeding) gereed maken om (op afspraak) te worden afgehaald. Zoals beloofd zullen wij nog telefonisch contact met u zoeken en regelmatig op de hoogte houden. Als u vragen heeft, aarzelt u niet om contact op te nemen.

Berry van Mourik en (naam** bekend bij de reactie)

Nils is er klaar mee. Hij gelooft er niet meer in. Op zijn minst kan wat hem betreft gesteld worden dat Koinz Trading niet heeft geleverd wat is beloofd. Er wordt door Koinz Trading een bijeenkomst georganiseerd op 18 december. Nils heeft besloten om deze bijeenkomst af te wachten om hier het gesprek aan te gaan met Koinz Trading.

Email Koin Trading 17 december (een dag voor de bijeenkomst)
Beste klant,

Morgen hebben wij een bijeenkomst georganiseerd om informatie te verstrekken over de voortgang van lopende zaken (met name China en de gepleegde fraude) en de stand van zaken nu.

Tot onze spijt moeten wij echter meedelen dat de bijeenkomst zal moeten worden verzet. Berry van Mourik is in dit weekend onverwacht geopereerd aan zijn ogen. Zijn echtgenote informeert mij over de stand van zaken. In eerste instantie was de verwachting dat hij maandag gewoon aanwezig kon zijn. Door complicaties moet hij echter langer in het ziekenhuis blijven. Een groot aantal van u was al op de hoogte dat hij sinds de zomer van dit jaar met zijn ogen kwakkelt. Maar dat deze operatie nu moest plaatsvinden is wel heel erg vervelend. Waarbij, nogmaals, de verwachting was dat Berry zondag (vandaag) terug zou zijn en vanaf maandag weer had kunnen werken. Helaas pakt het anders uit.

Wij begrijpen dat dit een onaangenaam bericht is, zeker omdat iedereen wachtende is op goed en positief nieuws. Om deze reden zullen wij ook, in overleg met Berry, nog proberen deze week een nieuwe avond te plannen. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
(naam** bekend bij redactie)
Koinz Trading B.V.

De bijeenkomt wordt verplaatst en over de jaarwisseling heen getild. Voor Nils zijn het zure kerstdagen en blijven zijn gedachten terugkeren naar zijn Bitcoins. Hij denkt aan zijn miners en het steeds sterker wordende gevoel dat er iets niet in de haak is. Hij besluit Koinz Trading voor zover het kan uit hoofd te zetten en op 4 januari het gesprek aan te gaan. Als de bijeenkomst doorgaat tenminste….

E-mail Koinz Trading 4 januari 2018
Helaas moeten wij u informeren dat de bijeenkomst van vanavond 04-01-2018 niet door zal gaan omdat de uitbetalingen nog niet verricht zijn.
Wij hebben hier nog een paar dagen voor nodig. Hierdoor kan de bijeenkomst zoals wij die voorbereid hadden geen doorgang vinden. Voor de uitbetalingen hebben wij nog enkele dagen nodig,
we verwachten dan ook dat we de bijeenkomst snel door kunnen laten gaan.

Met vriendelijke groet,

Berry van Mourik
Koinz Trading B.V.

Nils is er klaar mee en het laatste beetje vertrouwen is verdwenen. Om het in zijn eigen woorden te zegggen:

“Ik wens anoniem te blijven, maar blijf voorlopig vér van Koinztrading vandaan. Zeker 40 klanten wachten al sinds augustus op opbrengsten. Met wat geluk (als Berry nog antwoordt) hoop ik volgende week mijn miners te gaan ophalen en zelf een ruimte in een datacenter te steken… oké 4 maanden zijn we dan kwijt, maar dan heb ik tenminste de toestellen terug… àls die er al zijn… (zo erg is het dus gesteld met de geloofwaardigheid). Ik hóóp alsnog (noem me gerust naïef) op betaling aanstaande maandag, maar anders probeer ik de miners op te halen.”

Uit het contact met Nils blijkt dat het kantoortje van Koinz Trading inmiddels is gesloten.  Een deel van gedupeerden probeert volgens Nils hun miners al op te eisen, maar ook dit gaan niet zonder slag of stoot, zo blijkt uit enkele voorbeelden:

‘ik heb je miner opgestuurd’ (aldus Berry red.) 2 weken later: ‘Berry ik heb nog steeds niets ontvangen’ ‘Oei, ik heb hem naar verkeerde adres gestuurd’. |
En dan volledige stilte….
‘Alle betalingen gebeuren woensdag! Woensdagavond: ‘Berry heb je betaalbewijzen of TXID’s?’
Stilte… etc etc…’

Koinz Trading is twee weken geleden veroordeeld tot teruggave van de computers. Tot op heden is heeft Nils hier niets van gezien. Inmiddels hebben 25 investeerders aangifte gedaan tegen het bedrijf.
Verantwoording:
* De echte naam van Nils is bekend bij de redactie.

** Het is voor Blocker.nl niet bekend of en in hoeverre de zakelijke partner van Berry betrokken is (geweest) bij bovenstaande gang van zaken. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen deze naam niet te publiceren.

***Ondanks herhaalde verzoeken heeft Koinz Trading geen reactie gegeven op ons verzoek in gesprek te gaan om wederhoor toe te passen. In contact met de Volkskant noemt Van Mourik de situatie een ‘hoofdpijndossier’ en geeft hij aan de  dupe te zijn van een ‘smerig spelletje’

Heb jij ervaring met Koinz Trading en ben je bereid je ervaringen te delen den komen wij graag met je in contact. Discussieer met ons mee op ons forum of bereik ons via info@blocker.nl