Je bent hier:--Kan Blockchain helpen bij oplossen milieuproblemen?

Kan Blockchain helpen bij oplossen milieuproblemen?

Nieuw onderzoek door het World Economic Forum (WEF) heeft meer dan 65 manieren geïdentificeerd waarop blockchaintechnologie kan worden gebruikt om enkele van de meest urgente milieuproblemen aan te pakken. De inzichtstudie, uitgevoerd in samenwerking met controlegigant PwC en vorige week vrijgegeven op de Global Climate Action Summit, onderzoekt hoe nieuwe internationale platforms “verantwoordelijke blockchain-ecosystemen kunnen incuberen”, aldus een persbericht.

Zulke netwerken kunnen variëren van het decentraliseren van het beheer van natuurlijke hulpbronnen zoals energie en water tot het creëren van toeleveringsketens die bijdragen tot meer duurzaamheid. Ze kunnen ook nieuwe financieringsmechanismen bieden voor het bijeenbrengen van de enorme sommen geld die naar verwachting nodig zijn om een ​​”koolstofarme en duurzame” economische groei te realiseren, voegt de release eraan toe.

Zoals CoinDesk heeft gemeld, houden blockchain-projecten zich al bezig met zaken als de duurzaamheid van de tonijnbestanden door vis van herkomst naar de winkelstraat te volgen of manieren te verkennen om broeikasgasemissies te verminderen en zonne-energieprojecten via gedistribueerde handel te stimuleren.

“Transparantie is van vitaal belang bij het beïnvloeden van consumentenbeslissingen, het bijwerken van supply chain-praktijken en het initiëren van nieuwe governanceregelingen.” Blockchain-enabled slimme contracten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt ter ondersteuning van innovatieve tenure-regelingen die specifieke bronrechten toekennen aan gemeenschappen of vissers “, zo meldt de release. .

Het onderzoek splitst de gebieden op die blockchain-technologie positief zou kunnen beïnvloeden in zes secties: klimaatverandering, biodiversiteit en instandhouding, oceanen, waterveiligheid, schone lucht, weer en rampenbestendigheid – elk onderverdeeld in meer precieze gebieden die kunnen worden getarget.

Het rapport stelt dat dergelijke kansen grotendeels worden genegeerd door ontwikkelaars, investeerders en regeringen, maar ze vormen een kans om “waarde die momenteel is ingebed in milieusystemen” te ontsluiten en te gelde te maken.

Hoewel blockchain-use cases bij het verstoren van financiën grotendeels de focus waren van ondernemingen en investeerders, zei Celine Herweijer, een partner bij PwC UK:

“Er is een kans voor frisse ideeën om deze ontluikende technologie te gebruiken om grote voordelen te behalen voor ons milieu. Van transparante en vertrouwde schone en ethische toeleveringsketens tot het stimuleren van duurzame consumptie en productie, of het ondersteunen van de broodnodige transitie naar gedecentraliseerde energie met lage CO2-uitstoot , water- en mobiliteitssystemen. ”

Blockchain heeft potentieel, suggereert het rapport, om te helpen bij de overgang naar schonere en meer hulpbronnenvriendelijke oplossingen, en om ‘natuurlijk kapitaal vrij te maken en gemeenschappen te versterken’.

Door |2018-09-20T20:10:27+00:0020 september 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: |0 Reacties

Comments on Kan Blockchain helpen bij oplossen milieuproblemen?