Je bent hier:--Japanse waakhond eist verbeteringen van 6 exchanges

Japanse waakhond eist verbeteringen van 6 exchanges

De financiële waakhond van Japan heeft na onderzoek verbeteringen geëist van 6 cryptocurrency exchanges.

Volgens een bericht van de Financial Services Agency (FSA) afgelopen vrijdag, heeft de toezichthouder bitFlyer, QUOINE, BTC Box, Bit Bank, Tech Bureau en Bit Point gesommeerd hun interne audit- en gebruikersbeschermingssystemen te verbeteren.

Als gevolg hiervan heeft bitFlyer aangekondigd dat het tijdelijk is gestopt met het accepteren van nieuwe klanten om de ID’s van ‘bepaalde klanten’ opnieuw te onderzoeken.
Het bedrijf vertelde dat “bitFlyer (Japan) nauw samenwerkt met de FSA en het accepteren van nieuwe klanten zo snel mogelijk wil hervatten.”

De exchange heeft ook een aanzienlijke lijst opgesteld met verbeteringen die ze willen doorvoeren in verschillende systemen, waaronder gebruikersbescherming, gegevensbescherming, risicobeheer en meer, op basis van de eisen van de FSA.

Zoals eerder gemeld door Blocker.nl, lanceerde de FSA in april inspecties op diverse handelsplatformen als onderdeel van de toenemende controle van binnenlandse exchanges na de hack van $ 530 miljoen op Coincheck eerder dit jaar.

Het nieuws van vandaag bevestigt eerdere suggesties dat de Japanse overheid zou overgaan tot het dwingen van een aantal exchanges om hun anti-witwasprocedures te verbeteren, maar als we BitFlyer  mogen geloven zijn de eisen dus breder.

Als gevolg van de uitspraak van de FSA moeten de zes exchanges nu uiterlijk op 23 juli een schriftelijk rapport indienen bij de FSA over de voortgang van hun systeemverbeteringen. Totdat ze aan de volledige eisen van de toezichthouder kunnen voldoen, zei de FSA dat de exchanges elke 1oe van de maand aanvullende voortgangsrapportages moeten indienen.

BewarenBewaren

Door |2018-07-22T17:08:35+00:0025 juni 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , , , |0 Reacties

Comments on Japanse waakhond eist verbeteringen van 6 exchanges