Je bent hier:--Japan eist maatregelen na XEM hack

Japan eist maatregelen na XEM hack

Voor de Japanse cryptocurrency exchange Coincheck krijgt de recente XEM hack waar we al eerder over schreven, nog een staartje. Bij de hack werd voor ruim 420 miljoen euro aan XEM tokens gestolen en werden ruim 260 duizend beleggers getroffen.

Aanvullende maatregelen
De exchange heeft inmiddels bekend heeft gemaakt dat alle gedupeerden zullen worden gecompenseerd. Voor iedere gestolen XEM wordt 66 eurocent vergoed. Hiermee blijkt echter voor de Japanse regering de kous nog niet af.

De Japanse autoriteiten hebben namelijk, bij monde van The Financial Services Agency (FSA) ,Coincheck tot uiterlijk 13 februari gegeven om openheid van zaken te geven over hetgeen is voorgevallen en hierover een gedetailleerd rapport op te stellen. Hiernaast moeten aanvullende maatregelen worden geïmplementeerd om in de toekomst dergelijke hacks te voorkomen, aldus Reuters.

“It’s been long said that cryptocurrencies are a solid system but cryptocurrency exchanges are not,” – FSA

Langzaam wordt er meer duidelijk over de hack, die de geschiedenis ingaat als één van de grootste in zijn soort. Naar nu blijkt bewaarde Coincheck de coins in een zogeheten ‘hot wallet’ die rechtstreeks verbinding heeft met het internet en hiermee gevoeliger voor hacks wordt geacht dan de zogeheten offline ‘cold wallet’. Hoewel de ‘cold wallet’ over het algemeen als veiliger wordt gezien, bestaan er geen officiële regels over het gebruik van ‘hot wallets’. Vooralsnog heeft de FSA ook nog geen voornemens om het gebruik van ‘hot wallets’ te verbieden.

Wel maakte de FSA duidelijk dat er grote zorgen zijn over cryptocurrency exchanges als Coincheck en was hierover bijzonder uitgeproken:

“This incident showed that the problem has not been solved at all. If Coincheck screws up its crisis management, that could deal a blow to the current cryptocurrency fever.” – FSA

De reactie van de Japanse overheid is in lijn met de zoektocht van (nationale) overheden die zoeken naar mogelijkheden om te reguleren. Een trend die wereldwijd op te merken is en zeker in Azië onderwerp van gesprek is. Zo wil Zuid-Korea het aan cryptocurrency handelaren verbieden om anonieme bankrekeningen te gebruiken en wil men cryptocurrency wallets naar personen kunnen herleiden om het criminele gebruik van virtuele munten te bestrijden.

Door |2018-01-31T22:32:39+00:0031 januari 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , | Reacties

Comments on Japan eist maatregelen na XEM hack