Blocker.nl maakt met regelmaat Technische Analyses (TA) van diverse Cryptocurrencies. Vandaag de Interplanetary Broadcast Coin! (IPBC)

Met een marketcap van slechts $14 miljoen (rank 466 op CMC) en het feit dat deze coin slechts twee maanden verhandelbaar is, bestaat er een goede kans dat je nog niet van IPBC gehoord hebt. Aan de andere kant, als je een beetje Crypto Twitter volgt, dan is het eigenlijk moeilijk om geheel onbekend te zijn met dit project. Onder andere @Anambroid, @Notsofast, @Cryptomocho, @Bitcoin_Dad, @crypToBanger, Coin_Shark en @Dennahz tweeten er regelmatig over. Behoorlijk invloedrijke Twitteraars met bij elkaar enkele honderden duizenden volgers, niet mis voor zo’n kleine coin. De naaste concurrent van IPBC is LBC, welke ook een serieuze poging doet om YouTube als videoplatform van de troon te stoten. Hoewel wij LBC absoluut niet te kort willen doen, is de market cap van IPBC bijna vier keer zo klein, waardoor de ruimte om te groeien voor IPBC waarschijnlijk een stuk groter is. IPBC bestaat dus een stuk minder lang, maar heeft desondanks recentelijk een succesvolle rebrand gehad en het platform Bit.Tube is al gelanceerd en werk zonder problemen. Zonder verder teveel op de technische details in te gaan, is het verder zeer noemenswaardig om te vermelden dat IPBC geen ICO en geen pre-mine heeft gehad, de ontwikkelaars hebben daarmee een stuk meer ‘skin in the game’ dan de meeste recentelijk gelanceerde coins. Tel daarbij nog eens op dat er serieuze geruchten gaan over een toevoeging op een grote exchange en dan weet je dat het met de FA in ieder geval wel goed zit.

De TA voor IPBC is ook om je vingers bij af te likken en spreekt verder helemaal voor zich, er is een duidelijke Cup & Handle die op springen staat. De retrace was van het hoogste tot het laagste punt slechts -30%, wat zeer netjes is. Als we de neklijn van deze chart pattern uitbreken, bevinden we ons boven all time high in ‘price discovery’, waardoor het hard kan gaan. De eerste target is net boven de 6.2k satoshi, maar goede kans dat we daar dit crypto seizoen flink bovenuit gaan komen.

IPBC