Je bent hier:--Investeert Yale $400 miljoen in Crypto Fonds?

Investeert Yale $400 miljoen in Crypto Fonds?

Is Yale University net in de woelige wateren van de cryptocurrency-markten beland?Het antwoord lijkt ja te zijn, volgens een anonieme bron die in een Bloomberg-rapport vrijdag is geciteerd. Hoewel het nog moet worden bevestigd, zou de Ivy League-instelling hebben geïnvesteerd in een groot crypto-fonds opgezet door Fred Ehrsam, mede-oprichter van Coinbase; Matt Huang, een voormalige partner bij Sequoia Capital; en Charles Noyes, die eerder bij Pantera Capital werkte.

Het rapport suggereert dat Yale, dat wereldwijd van alle onderwijsinstellingen de op twee na grootste hoeveelheid schenkingen ontvangt (gewaardeerd op $ 25,4 miljard in 2016, volgens Wikipedia), een van de investeerders was die het Paradigm de afgelopen maanden $ 400 miljoen investeerde.

Zoals gerapporteerd door The Wall Street Journal, verliet Huang Sequoia om zich bij Ersham aan te sluiten bij het opzetten van het nieuwe fonds in juni. Sequoia heeft volgens dat artikel ook in Paradigm geïnvesteerd.

Paradigm wil investeren in early-stage cryptocurrency, blockchains en exchange-projecten, vertelde Noyes in juni aan Bloomberg.

Het rapport van vandaag vermeldde dat de omvang van de investering van Yale in het fonds onbekend was en dat de universiteit niet had gereageerd toen er contact werd opgenomen voor commentaar.

De omvang van alle schenkingen van Yale is uitgegroeid tot de enorme huidige waarde. De eerste schenking was een bedrag van £ 562, geschonken door oprichter Elihu Yale in 1718. Harvard University heeft momenteel de meest waardevolle schenking ter wereld, aldus Wikipedia.

Met de reputatie om op zoek te gaan naar meer onconventionele investeringen, heeft Yale’s kapitaal sinds het midden van de jaren 80 een jaarlijks rendement van ongeveer 12,6 procent opgeleverd, zegt de online kennisbron.

Door |2018-10-09T10:16:54+00:009 oktober 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , |0 Reacties

Comments on Investeert Yale $400 miljoen in Crypto Fonds?