Je bent hier:--In welke provincie is ‘Bitcoin’ het meest populair?

In welke provincie is ‘Bitcoin’ het meest populair?

De Nederlandse bevolking is gek op Bitcoins en andere cryptocurrencies. Op dit moment zijn er meer dan 550 duizend Nederlanders die geïnvesteerd hebben in deze digitale munten. Maar waar in Nederland is Bitcoin nou het meest populair? Wij hebben dit voor jou onderzocht.

Nederlanders zien Bitcoin als een spannende gok
Er zijn dus meer dan 550 duizend Nederlanders die Bitcoins of andere cryptocurrencies hebben aangeschaft. Dit is een enorme groei ten opzichte van het aantal Nederlanders dat crypto’s had in begin 2017. Dit waren er namelijk maar zo’n 100 duizend. Bitcoin kwam eind 2017 steeds vaker in het nieuws en steeds meer Nederlanders zijn ingestapt.

Er zijn dus vrij veel Nederlanders die geïnvesteerd hebben in Bitcoins, echter hebben wij Hollanders wel voorzichtig geïnvesteerd. Uit onderzoek van Kantar TNS is gebleken dat meer dan 75 procent van de investeerders minder dan 1000 euro heeft geïnvesteerd. Daarnaast verteld het onderzoek dat het vermogen die wij geïnvesteerd hebben in crypto nog geen 0.1 procent van het gehele Nederlandse vermogen is.

Nederlanders die geïnvesteerd hebben weten dat het kopen van Bitcoins riskant is. Vandaar dat wij het meer zien als een spannende gok.

In welke provincie is Bitcoin het populairst?
Bitcoin is zeer populair, maar in welke Nederlandse provincie is deze digitale valuta nou het meest geliefd? Aan de hand van het programma Google Trends hebben wij een lijstje voor jullie opgesteld: Bitcoin is populair, maar waar in Nederland wordt deze digitale munt het meest gewaardeerd? Wij hebben aan de hand van Google trends een lijst opgesteld van de provincies waar Bitcoins het populairst zijn.

In deze lijst is te zien dat Bitcoin het populairst is in de volgende drie provincies:

Provincie 1. Zuid-Holland
Provincie 2. Utrecht
Provincie 3. Noord-Holland

Bitcoin is minder populair in de uiterste provincies van ons land, namelijk:

Provincie. 10 Groningen
Provincie. 11 Friesland
Provincie. 12 Zeeland

Als we de data van Google Trends bekijken is er duidelijk te zien dat Bitcoin het meest populair is in en rondom de Randstad. De Groningers, Friezen en Zeelanders hebben minder interesse in deze digitale valuta.

 In welke stad is Bitcoin het meest populair?
Nu we weten in welke provincies Bitcoin het populairst is willen we natuurlijk ook weten welke stad nu boven aan staat. Hieronder zijn de Top 5 steden te vinden:

Dat Blaricum boven aan staat vinden wij niet zo verrassend. Blaricum is namelijk een rijk dorp waar veel ondernemers wonen. Dat Haren, het Groningse dorp die we kennen van het Project X feest, op plek 2 staat vinden wij wel zeer verrassend. Dit omdat we net hebben gezien dat Groningers juist niet zo geïnteresseerd zijn in Bitcoins. Dat Den Haag, Amstelveen en Delft het crypto nieuws goed bijhouden hadden wij dan wel weer verwacht.

Door |2018-07-08T11:40:44+00:0015 juni 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , |0 Reacties

Comments on In welke provincie is ‘Bitcoin’ het meest populair?