Een nog onbekende hacker heeft meer dan $ 18 miljoen aan BTG-coins (Bitcoin Gold) gestolen.

Hij heeft meerdere ‘double spend’-aanvallen uitgevoerd op de infrastructuur van de Cryptocurrency van Bitcoin Gold en is er dus in geslaagd gedurende dit proces miljoenen te stelen.

Volgens een bericht op de Bitcoin Gold-fora zijn de aanvallen begonnen sinds afgelopen vrijdag 18 mei.

De hacker heeft een groot aantal servers ingezet om meer dan de helft van het hashrate van het Bitcoin Gold-netwerk over te nemen in wat bekend staat als een ‘51% -aanval’.

Dit geeft de aanvaller de mogelijkheid om details van blockchain-transacties te wijzigen. Deze mogelijkheid heeft hij de afgelopen dagen gebruikt om een ​​tweede aanval uit te voeren. Dit heet Double Spend (‘dubbele uitgaven’,). Dit stelt hem in staat om hetzelfde aantal munten twee keer uit te geven.

Hacker richt zich op exchanges, niet op gebruikers
Volgens het Bitcoin Gold-team heeft de hacker deze combinatie van een 51% en Double Spend aanval gebruikt om cryptocurrency-exchangeservices te bedriegen.

“De kosten voor het opzetten van een doorlopende aanval zijn hoog. Omdat de kosten hoog zijn, kan de aanvaller alleen maar profiteren als ze snel iets van hoge waarde kunnen bemachtigen met een valse aanbetaling”, legt het Bitcoin Gold-team uit. “Een partij als een Exchange kan grote stortingen automatisch accepteren en staat gebruikers toe ​​om snel in een andere munt te handelen en vervolgens automatisch op te nemen. Daarom richten ze zich op exchanges.”

De afgelopen dagen heeft de hacker dit precies zo uitgevoerd. Hij heeft grote hoeveelheden BTG-coins op exchanges gestort, maar ook hetzelfde geld naar zijn eigen wallet gestuurd.

Tegen de tijd dat exchanges beseffen dat er met de blockchain is geknoeid en dat de transactie ongeldig is, heeft de hacker al geld opgenomen van de exchange en zijn oorspronkelijke bedrag verdubbeld.

Om aanvallen tegen te gaan, hebben exchanges sindsdien de drempel verhoogd die nodig is om een ​​BTG-transactie te bevestigen, maar de hacker heeft steeds meer mine kracht ingezet om meer dan de helft van het Bitcoin Gold-netwerk over te nemen en de Double Spend aanval toch uit te kunnen blijven voeren.

Hacker heeft tot nu toe meer dan $ 18 miljoen verdiend
Het Bitcoin Gold-team zegt dat het het gestolen geld van exchanges volgde naar een BTG-adres dat zich bevindt op GTNjvCGssb2rbLnDV1xxsHmunQdvXnY2Ft.

Meer dan 388.000 BTG-coins zijn door dit account gegaan, wat suggereert dat de hacker meer dan $ 18 miljoen heeft verdiend met zijn aanvallen.

Voor alle duidelijkheid: de hacker steelt geen geld van gebruikers, maar van de exchanges. Hoewel geen enkele gebruiker geld heeft verloren, zijn de aanvallen nog steeds gevaarlijk, omdat ze de back-upfondsen van een exchange kunnen destabiliseren, of kunnen leiden tot insolventie, wat weer gebruikers kan verhinderen om geld op te nemen.

Gebruikers verliezen op dit moment mogelijk nog geen geld, maar als de aanvallen aanhouden, kunnen sommige exchanges failliet gaan en krijgen gebruikers geen restitutie van de middelen die ze op de exchange hebben staan.

Hacker heeft in het verleden het originele Bitcoin-netwerk aangevallen
Volgens een van de exchangeportals die met het Bitcoin Gold-team samenwerkten om deze aanvallen tot op de bodem uit te zoeken, geloven ze ook dat de persoon / groep achter de gebeurtenissen van afgelopen week ook in het verleden eenzelfde aanval op het oorspronkelijke Bitcoin-netwerk heeft geprobeerd.

Bitcoin Gold is een zeer populaire cryptocurrency die is ontstaan ​​door een hard fork van Bitcoin in november 2017. Momenteel staat BTG op nummer 27 op basis van de totale marktkapitalisatie.

In het verleden schreven we al vaker over crypto hacks.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren