Je bent hier:--Gratis Mercedes GLC tijdens blockchain proef

Gratis Mercedes GLC tijdens blockchain proef

Porsche, het Kadaster, verzekeraars. Blockchain is terug te vinden bij steeds meer organisaties en zo ook bij autofabrikant Daimler. De autobouwer is een proef gestart waarbij voor een periode van drie maanden het rijgedrag van automobilisten wordt bijgehouden. De insteek is om zo zuinig mogelijk te rijden en het rijgedrag van de deelnemers wordt opgeslagen in een blockchain. Nu houden de meeste mensen waarschijnlijk meer van te hard rijden, maar Daimler maakt het toch een gewilde test. Alle deelnemers krijgen namelijk gedurende het experiment een Mercedes GLC tot hun beschikking om het dragelijk te maken en wat ervoor moet zorgen dat Mercedes alle testresultaten goed met elkaar kan vergelijken.

Afbeeldingsresultaat voor mercedes glc

Mercede GLC | bron: Autoweek

Hoe werkt het?
Als deelnemer krijg je een speciaal ontwikkelde app die gekoppeld moet worden aan de auto. De techniek doet de rest van het werk van registreert vanaf dat moment het verloop van alle volgende ritten.

MobiCOINS
Met het gratis rijden in de Mercedes eindigt het niet. Want met het rijden in de Mercedes GLC verdient de bestuurder zogehten MobiCOINs. Dit is de eigen cryptomunt van Daimler. Rijd je (zuinig) genoeg en verzamel je voldoende coins dan kunnen deze worden ingewisseld voor bijvoorbeeld VIP-tickets  voor een DTM-race, voor de MercedesCup-finale tennis of voor de Fashion Week in Berlijn.

mobiCoin App

Ervaringen
Lees je voldoende Duits, dan kan je hier de eerste ervaringen van een Duitse journaliste lezen. De grote vraag is natuurlijk of Mercedes ook in Nederland plannen heeft om gratis GLC’s uit te delen. Dat hebben we uiteraard even voor je gecheckt, maar helaas zijn hier vooralsnog geen plannen voor. Tot die tijd doen wij het dan maar met de plaatjes….

Door |2018-03-09T20:27:07+00:009 maart 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , | Reacties

Comments on Gratis Mercedes GLC tijdens blockchain proef