Je bent hier:-, Projects-Ethereum claimt doorbraak in Blockchain Sharding

Ethereum claimt doorbraak in Blockchain Sharding

Ethereum is misschien een stap dichter bij de sharding van zijn blockchain.Althans dat zegt oud-blockchain-onderzoeker Vlad Zamfir, die beweert een succesvolle proof-of-concept van het idee te hebben gecodeerd op de Ethereum hackathon EthBerlin deze week. Gebouwd met de hulp van verschillende andere ontwikkelaars, waaronder Tim Beiko en John Marling, zou de code aantonen hoe verschillende Ethereum shards op een dag kunnen communiceren over de blockchain.

Sharding is een experimentele schaaloplossing die wordt aangeprezen als een manier om de spanning van een groeiend netwerk te verminderen door de blockchain op te splitsen in kleinere eenheden, shards genoemd.

Terwijl veel Ethereum-ontwikkelaars, waaronder de oprichter Vitalik Buterin, eraan werken om ‘delen’ een onderdeel van de routekaart van Ethereum te maken, is het nog steeds werk in uitvoering. Naar verwachting wordt het niet binnen de komende twee jaar uitgebracht.

Zamfir bevestigde dat het proof-of-concept “niet eens in de buurt komt” van de productie, maar desalniettemin gelooft hij dat het code bevat die fundamenteel is voor de toepassing ervan op ether.

“Het is echt een proof-of-concept van het meest essentiële component in mijn sharding-roadmap,” zei Zamfir. “Het voorkomt de atomaire frequentie van de shards, of meer specifiek, het voorkomt de afronding van atomaire fouten in de shards, dus het zal nooit zo zijn dat een ‘verzending’ wordt voltooid en een ‘niet ontvangen’ wordt voltooid. ‘

Dat klinkt waarschijnlijk behoorlijk technisch, en dat is het ook, maar simpel gezegd, Zamfir en de andere ontwikkelaars konden laten zien hoe Etheureum cryptocurrency, ETH en andere berichten van Ethereum veilig over een sharded blockchain kunnen worden verzonden.

De open-source code is beschikbaar op Github, de proof-of-concept wordt geleverd met een visualizer waarmee gebruikers de codebase kunnen downloaden en verder kunnen verbeteren. Hoewel de huidige proof-of-work nog niet volledig is afgerond, zei hij.

“We werken nog steeds aan de integratie, maar kom over een week terug en het zou iets moeten zijn waar we instructies hebben en je kunt de instructies volgen en deze op je computer laten werken.”

Alleen voor educatieve doeleinden

Terwijl de proof-of-concept uiteindelijk in code werd geschreven op de hackathon, was volgens Zamfir veel van het al eerder ontwikkeld.

“De specificatie was vrijwel voor de volle honderd procent klaar, ik hoefde helemaal geen onderzoek te doen op de hackathon, ik was gewoon bezig dingen te implementeren,” vertelde hij CoinDesk.

De reden voor het implementeren van de codebasis, zei Zamfir, is grotendeels educatief.

“Er zijn veel mensen die niet naar onderzoek kunnen kijken, vooral als we geen onderzoek hebben gepubliceerd op de manier waarop we echt tevreden zijn. En dus is het zien van software iets dat sommige mensen aantrekkelijk vinden,” zei hij.

Verder dan dat, vervolgde hij, heeft de proof-of-concept “bijna geen betekenis”, omdat het er niet naar uitzag om een ​​nieuw terrein bloot te leggen of bekende problemen op te lossen. Wat het mist, is een systeem voor transactiekosten en een manier om transacties en berichten van de ene scherf naar de andere te routeren.

“We hebben geen echt routeringsprotocol,” zei Zamfir, samenvattend:

“Het enige wat het doet is het aantonen van het cross shard bericht verschijnt op de manier zoals het werkt met de vorkkeuzeregel.”

De techniek van sharding

Waar Zamfir naar verwijst als hij zegt: “fork choice rule” is de code voor hoe ethereum shards interactie hebben met de belangrijkste blockchain. Deze code is in mei uitgegeven door Buterin in een proof-of-concept.

Hoewel het proof-of-concept van Zamfir voortbouwt op de bredere verzameling ideeën die er rond sharding zijn, is het ook gebouwd om te werken naast zijn “correct-voor-constructie” -onderzoek, dat regels bevat waarmee blockchains consensus moeten bereiken over transacties geschiedenis.

“Het is voor mij allemaal een poging om de correct-voor-constructie-methodiek te gebruiken en al mijn sharding-spul ligt heel erg in dat kader”, vertelde hij.

En met deze focus wijkt de sharding-roadmap van Zamfir enigszins af van de mainstream Ethereum sharding-roadmap, die voldoet aan ‘verschillende ontwerpcriteria’, zei hij.

Hoewel het nog steeds is worstelt met dezelfde problemen – proberen manieren te verzinnen om de hindernissen van ethereum op te lossen, maar ook de laatste stappen zetten naar een meer egalitaire manier om blockchains te beveiligen, genaamd proof-of-stake – heeft Zamfir een andere ontwerpfocus voor anderen die naar sharding kijken.

“Ik beschouw de kern van sharding als een cross-shard-bericht of een cross shard consistentieprobleem”, vertelde Zamfir. “Vitalik beschouwt het als sharding van beschikbaarheid, geldigheid en uitvoering van de staat. Ik heb een ander perspectief dan Vitalik doet met consensusprotocollen en daarom ook met sharding.”

Hij ging verder:

“Ik concentreer me alleen op wat volgens mij de moeilijkste problemen zijn.”

Door |2018-09-17T14:57:09+00:0017 september 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , |0 Reacties

Comments on Ethereum claimt doorbraak in Blockchain Sharding