Ok daar gaat ie dan mijn eerste column voor Blocker.nl. Wacht eens het is überhaupt mijn eerste column ooit. Wie had dat ooit gedacht dat ik een column zou schrijven? Ik in elk geval zeker niet.

Mijn naam is Didi Taihuttu en sinds een maand komt mijn naam erg veel in het nieuws doordat wij als gezin ons hele hebben en houden hebben verkocht voor Bitcoin. Toen ik jong was dacht ik nog dat ik de kranten wereldwijd zou halen als profvoetballer, maar doordat ik moeilijk kon omgaan met gezag is deze droom helaas iets te vroeg ten einde gekomen. Ik wilde namelijk voetballen zoals ik wilde en helaas wilden de trainers dat ik het deed zoals zij dat wilden, haha. Moeite hebben met het omgaan met gezag of positiever uitgedrukt het vrijheid willen hebben om mijn eigen keuzes te maken is als een rode draad door mijn leven vervlochten en heeft er voor gezorgd dat ik vaak
eigenwijze keuzes heb gemaakt.

Een ander belangrijk moment in mijn leven was dat mijn moeder onverwachts stierf op 48 jarige leeftijd. Ik was toen 24 jaar en mij werd toen al snel duidelijk dat het leven erg snel kon gaan en dat ik moest genieten. Dit deed ik een tijd, maar voor je het weet was ik getrouwd met Romaine, had ik een eigen bedrijf, 3 kids (Joli, Juna en Jessa) en werkte ik 120 uur per week. In deze periode kwam ik voor het eerst in contact met bitcoins welke ik minede en later met een flinke winst in 2014 verkocht.

Eind 2014 kregen wij rond kerst te horen dat mijn vader kanker had en nog maximaal 2 jaar te leven had. Op dat moment liet ik de coins voor wat ze waren en bewaarde ik ze in mijn kluis ( ja toen was dat nog een paper wallet).
Op 18 januari 2016 overleed mijn vader op 61 jarige leeftijd. Dit was een harde klap en wederom een bevestiging voor mij dat het leven snel kon gaan. Ik dacht niet lang na en verkocht mijn bedrijf,
beëindigde mijn contracten als manager van een online bedrijf en plande een wereldreis met mijn gezin om te gaan kijken naar welk land wij wilden emigreren. Tijdens deze reis ontmoette we veel
mensen die over crypto spraken en toen een vriend mij belde met de boodschap, Didi check je coins, zag ik dat ze flink in waarde gestegen waren. De puzzelstukjes vielen ineens op z’n plaats.
Blockchain en crypto currency gaan zorgen voor een revolutie van het monetaire stelsel en daarmee bijdragen in de volgende stap van de evolutie van geld.
Crypto currency kreeg mijn focus en aangezien we 9 maanden uit 3 rugzakken geleefd hadden, wisten wij ook dat we niet veel nodig hadden om gelukkig te zijn. Mijn vrouw en ik besloten te gaan
voor een minimalistisch leven en al ons hebben en houden te verkopen en te investeren in Crypto. Zo werden ons huis, de auto’s, fietsen, meubels, kleding etc. verkocht en ontstond er een crypto
portfolio en de mogelijkheid om waar dan ook ter wereld te werken met een laptop.

Het aanbieden van ons huis voor crypto werd opgepakt door de media en al snel werd ons verhaal bekend en ging het viral. Inmiddels zijn we 1 maand verder en heb ik denk ik wel 100 interviews
gegeven, nieuwsitems opgenomen, podcast en YouTube video’s gemaakt, uitgenodigd voor tv shows en wordt er binnenkort een documentaire opgenomen en zit ik nu deze column te schrijven.
Blocker kwam namelijk met de vraag om een column te schrijven voor hun site. Ik had nog nooit een column geschreven en vond het een uitdaging en voor je het wist zaten wij om tafel. We hadden een prettig gesprek en onze visie bleek veel overeenkomsten te hebben dus let’s do it! Hoe dit avontuur van minimalisme en cryptocurrency verder verloopt ? Ik heb geen idee, maar ik hoop jullie met mijn volgende columns op mijn (eigenwijze) manier op de hoogte te houden van ons avontuur en de ontwikkelingen in de crypto wereld. Ik wil Blocker feliciteren met het live gaan van de site en wens ik hun heel veel succes met vormen van een crypto community /platform en laat ik jullie achter met een van mijn favoriete quotes en hoop ik jullie te kunnen inspireren in crypto en keuzes te maken zonder angst voor het nieuwe.

“Living in fear, kills a lot of dreams” – yolofamilytravel.com

Didi