Je bent hier:--Deloitte opent expertisecentrum voor blockchaintechnologie

Deloitte opent expertisecentrum voor blockchaintechnologie

Om te voldoen aan de vraag naar toepassingen, is het het Blockchain Center of Expertise geopend. Binnen BlockCenter komt alle Blockchainexpertise die bij Deloitte aanwezig is bij elkaar. Bij de start zijn er zo’n 100 experts van Deloitte Nederland aangesloten bij de BlockCenter community en dat aantal zal de komende tijd flink gaan groeien. Binnen Noord-West Europa bestaat het blockchainnetwerk van Deloitte uit ruim 1000 experts.

Deloitte Nederland heeft een toegewijd team van blockchainprogrammeurs en daarnaast zijn experts verspreid over alle disciplines. Van Audit tot Financial Advisory en van Risk Advisory tot Consulting en Tax & Legal. “Daarin ligt onze kracht”, zegt Toon Segers, partner bij Deloitte en verantwoordelijk voor de blockchainpraktijk.

Toon: “De aanwezige kennis bij Deloitte is enorm breed en dat zorgt ervoor dat wij onze klanten goed kunnen adviseren over hoe zij blockchaintechnologie kunnen inzetten. Maar ook of blockchain voor hun probleem wel de juiste oplossing biedt en of er geen effectiever alternatief is.”

Blockchain beyond the hype 
Die laatste opmerking past binnen de visie die Deloitte heeft op blockchaintechnologie: blockchain kan heel waardevol zijn als het juist wordt ingezet maar het is geen wondermiddel dat elk probleem kan oplossen. “Rondom blockchaintechnologie heerst momenteel enorm veel hype en de verwachtingen zijn nogal overspannen”, zegt Jacob Boersma, senior manager van het blockchainteam van Deloitte.

Jacob: “Toch ben ik ervan overtuigd dat blockchain over een aantal jaren niet meer is weg te denken. En ook nu al zijn er praktische toepassingen op het gebied van supply chain, asset management en vastgoed waar bedrijven écht iets aan hebben. En daar kunnen wij onze klanten mee helpen. Door de combinatie van ervaring, technische expertise en kennis van juridische, fiscale en compliance aspecten, kunnen we bij Deloitte als geen ander voorbij de hype kijken”.

Deloitte en blockchain
Blockchain wordt door Deloitte gezien als een van de belangrijkste groeigebieden voor innovatieve proposities. Deloitte eist dan ook een steeds prominentere rol op in het blockchainecosysteem. Zo is Deloitte consulting partner van de Blockchaingers hackathon (de grootste blockchain hackathon ter wereld) en is Deloitte lid van de Enterprise Ethereum Alliance.

Door |2018-07-22T17:08:00+00:006 juli 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , |0 Reacties

Comments on Deloitte opent expertisecentrum voor blockchaintechnologie