Je bent hier:-, Nieuws-Decred (DCR)

Decred (DCR)

Blocker.nl maakt met regelmaat Technische Analyses (TA) van diverse Cryptocurrencies. Vandaag de Cryptocurrency Decred! (DCR)

Intro

Decred is een decentraal bestuurde Cryptocurrency die erg geliefd is bij crypto traders die al wat langer meegaan. Decred is een reactie op de Cryptocurrencies waarbij interne problemen ontstaan wegens een ontbrekende governance structuur. Raoul legde afgelopen week al in een mooi artikel uit wat een DAO is en Decred is daar absoluut een schoolvoorbeeld van. Met een innovatief stemsysteem kan de community zelf voorstellen op de blockchain aandragen en stemmen of ze deze vervolgens goedkeuren. Hardforks zoals bij Bitcoin en Ethereum kunnen daardoor voorkomen worden. In het onderstaande filmpje wordt hier meer over uitgelegd.

Technische Analyse

Als we naar de chart van Decred kijken, dan zien we dat er een gigantische Inverted Head & Shoulders (IH&S) is ontstaan. Dit chart pattern heeft al bijna een jaar vorm kunnen krijgen en de neklijn is vrij recent doorbroken. We zien ook dat er twee gigantische spikes zijn geweest, welke hoogstwaarschijnlijk het gevolg zijn geweest van een whale die zo goed als het hele orderbook tegelijk heeft opgekocht. Whales doen dit vaak om nog meer controle over de markt te krijgen, met als uiteindelijke doel natuurlijk een mooie pump.

Bij een IH&S chart pattern kan je het eerste target als volgt bepalen:
Je kijkt naar de afstand van de onderkant van het hoofd tot aan de neklijn en die zelfde afstand meet je vanaf de neklijn naar boven om je target te bepalen. Dit heb ik in onderstaande chart geïllustreerd door de twee pijlen aan de rechterkant. We zien dat het target net onder de huidige All-time-high uitkomt (op een spike uit maart 2017 na). Er is echter ook een regel die stelt dat een chart pattern krachtiger wordt naar mate deze langer de tijd heeft gehad om te vormen. Aangezien deze IH&S al bijna een jaar aan het vormen is geweest, kunnen we verwachten dat we in ieder geval de All-time-high flink gaan testen en daar uiteindelijk wellicht zelfs doorheen kunnen breken.

Mocht je nog nooit van Decred hebben gehoord, is deze coin zeker interessant om eens verder te onderzoeken, TA-wise ziet het er ook erg sterk uit en kan het wellicht een mooie toevoeging van je portfolio zijn.

DCR

DCR

Door | 2018-05-20T17:17:40+00:00 13 mei 2018|Categorieën: Charts, Nieuws| BlockTalk reacties

Comments on Decred (DCR)