Je bent hier:-, Projects-DECENT maakt Hackathon winnaars bekend

DECENT maakt Hackathon winnaars bekend

DECENT besloot het Duitse Berlijn als tweede bestemming te kiezen voor zijn Blockchain Pioneers Hackathon.

Dit keer getiteld Blockchain4Good: Shaping Smart Sustainable Cities voor de toekomst, na de succesvolle première in mei in Bratislava.

DECENT koos de hoofdstad van Duitsland, Berlijn, dat tegenwoordig bekend staat als de hub voor blockchain – een jonge maar heldere ster die de opkomst van de wereld van deze vooruitstrevende technologie voortzet – en dergelijke opkomende technologieën hebben voortdurend nieuwe ideeën nodig. De exposure komt in de vorm van hackathons, sprintachtige evenementen voor IT-enthousiastelingen die strijden om de beste creatieve projecten te bedenken.

Het evenement duurde twee en een halve dag, van 20-22 juli. Wat de locatie betreft, werkte DECENT samen met Impact Hub Berlin, een immense co-working-ruimte. Samen verwelkomden ze meer dan 60 aanwezigen, wat veel meer was dan verwacht. Gedurende meer dan 70 uur concurreerden 5 teams om 20.000 DCT te winnen, een samenwerking en een mentoring kans met DECENT, en een reis naar Shanghai om deel te nemen aan een iconische jaarlijkse Blockchain-bijeenkomst, Shanghai International Blockchain Week, met dank aan DECENT’s nieuwe partner, Wanxiang Blockchain Labs.

De hackathon organiseerde een aantal boeiende gesprekken door materiedeskundigen, zoals Thimo V. Schmitt, CEO van Bayer Foundations, en Tobias Oliver Khan van Exetta over onderwerpen met betrekking tot de verbetering en groei van slimme steden: gezondheid, bestuur, mobiliteit en logistiek , Energie en financiën. Deze onderwerpen waren ook het brandpunt van de hackathon-projecten en tijdens het hele evenement kregen concurrenten hulp van de experts van DECENT op locatie.

Op de laatste dag liet de jury, zeven blockchain-experts van DECENT, LVLX en Sberbank uit Rusland, de projecten op hen gooien. DECENT besliste ook om de tweede en derde plaats in te voeren vanwege het aantal indrukwekkende projecten dat potentieel kan worden gebruikt voor hun platform, DCore. De winnende plekken zijn toegekend aan:

1e plaats: Fashion Block: transparant volgen van gedeelde modekledingstukken, b.v. keer gedragen, gebruikspercentage, het volgen van het proces van modeshows tot boetieks.

  • 20.000 DCT
  • Mentorschap en samenwerking met ervaren DECENT-teamleden
  • Speel het tegen de andere Blockchain Pioneers Hackathon-winnaars in de grote finale
  • 4x multi-entry tickets voor SIBW inclusief vlucht en accommodatie

2e plaats: BlockVote: samenwerking tussen burgers en bedrijven stimuleren door transparant te stemmen.

  • 2x toegangstickets voor meerdere vluchten naar SIBW inclusief vlucht en accommodatie

Teamdeelname aan het LVLX Summercamp (6 weken incubatorprogramma)

3e plaats: HANAI: opheffing van de kenniskloof in de gezondheidszorg.

  • 1x multi-entry ticket voor SIBW inclusief vlucht en accommodatieDe teamleider van het winnende project, Robina von Stein, zei hierover: “Ik had het beste team dat ik ooit had kunnen wensen. Ik ben heel blij en tegelijkertijd aangenaam verrast over het winnen van de hackathon en de geweldige prijs. Mijn team en ik zijn enthousiast om verder te bouwen op het DCore-platform doo wat we hebben geleerd over de voordelen van de blockchain tijdens dit evenement. “De winnaars van de 1e plaats nemen ook deel aan de grote finale van de Blockchain Pioneers Hackathon, die ook de winnaars van de Bratislava en de aankomende Shanghai-hackathons omvat, om het ultieme DECENT-project te bedenken.

Over DECENT
DECENT is een stichting zonder winstoogmerk die een open source blockchain-ecosysteem heeft ontwikkeld dat bedrijven helpt zich aan te passen aan een gedecentraliseerde toekomst. Met hun gepatenteerde technologie en platform genaamd DCore, kan DECENT een breed scala van real-world applicaties verbeteren, vooral voor content distributienetwerken.

Over DCore
DCore is de blockchain waarop je echt kunt bouwen. Dit platform is ontwikkeld door DECENT en zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop digitale gegevens worden uitgewisseld door het aanbieden van vereenvoudigde, gedecentraliseerde en grenzeloze inhoud en gegevensdistributie voor toepassingen (dApps). DCore is een open-sourceoplossing voor bedrijven die hun eigen op blockchain gebaseerde ideeën willen versnellen.

Door | 2018-07-28T20:05:43+00:00 28 juli 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , , , , , , , |0 BlockTalk reacties

Comments on DECENT maakt Hackathon winnaars bekend