Je bent hier:-, Projects-DECENT lanceert 3IPK, de nieuwe luchtvaart DApp

DECENT lanceert 3IPK, de nieuwe luchtvaart DApp

DECENT heeft officieel nog een andere gedecentraliseerde applicatie (dApp) aangekondigd, gebouwd op zijn platform, namelijk 3IPK. Deze nieuwe onderneming zal blockchain naar de luchtvaartindustrie brengen. 3IPK is een project dat zich richt op het automatiseren van certificeringscontrole, luchtwaardigheid, supply chain en onderhoudsprocessen voor lucht- en ruimtevaart, automotive, defensie en nucleaire sectoren, allemaal door het ontwikkelen van op blockchain gebaseerde digitale oplossingen.

Volgens de CEO van 3IPK, Maria Capova, doet zich het probleem voor wanneer delen van diepe toeleveringsketens afkomstig zijn van over de hele wereld, terwijl ze voldoen aan strenge regelgevingsprocessen en potentieel riskante materiële authenticaties, wat resulteert in hoge overheadkosten.

De oprichter en CEO van DECENT, Matej Michalko, observeerde de huidige situatie in de luchtvaartindustrie een paar weken geleden in zijn persoonlijke blog. Hij beweert dat een dergelijke situatie ook veel tijdgebrek kan veroorzaken, met een zwakke uitvoerbaarheid van de traceerbaarheid, en zelfs een veiligheidsrisico kan worden als de authenticatie- en verificatieprocessen niet voldoende worden afgedwongen.

Na bespreking met DECENT kwamen het lid van de raad van bestuur van 3IPK, Juraj Zamecnik, samen met de CEO, Maria Capova, tot de conclusie dat het DCore-platform van DECENT de bovenstaande problemen zou kunnen oplossen. Juraj Zamecnik is een ervaren ingenieur met een achtergrond in Aeronautical and Nuclear Systems Engineering en Aviation Business Development.

Met DCore streeft 3IPK ernaar om problemen met betrekking tot het tracking-, authenticatie- en verificatieproces van de supply chain te verminderen. Door een functie genaamd ‘Smart Dust’ vingerafdrukken te gebruiken, zorgt 3IPK voor real-time tracking, zodat producenten alle onderdelen in de supply chain kunnen volgen. DECENT en 3IPK zeggen dat dit zou resulteren in een verhoging van de efficiëntie, onnodige kosten zou elimineren en transparantie en veiligheid zou garanderen.

Bovendien zal 3IPK, door het implementeren van originaliteitscontrole van certificatie, luchtvaartleveranciers een reeks regels aanbieden, waardoor betalings- en afwikkelingsprocessen voor de toeleveringsketen worden versneld, waardoor ze veel veiliger worden. Met behulp van DECENT’s nieuwste versie van DCore, die de mogelijkheid heeft bewezen om meer dan 2.000 transacties per seconde te verwerken, wil 3IPK zo snel mogelijk een complex leveranciersbeheersysteem voor de luchtvaartindustrie implementeren.

Over DECENT
DECENT werd opgericht in 2015 en is een stichting zonder winstoogmerk die een open-source blockchain-platform heeft ontwikkeld, genaamd DCore. In nauwe samenwerking met topinvesteringsfondsen en incubators, is DECENT toegewijd om het ecosysteem te bouwen op zijn eigen blockchaintechnologie om ontwikkelaars en bedrijven te helpen zich aan te passen aan een gedecentraliseerde toekomst.

Over DCore
Gelanceerd in 2017, DCore is een stabiel, aanpasbaar en kostenefficiënt open-source blockchain-platform waar je op kunt bouwen. Als ’s werelds eerste blockchain gewijd aan digitale content, media en entertainment, biedt DCore gebruiksvriendelijke software-ontwikkelingskits om dApp-ontwikkelaars en bedrijven in het gedecentraliseerde netwerk kracht te geven.

Door |2018-09-13T13:46:33+00:0013 september 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , , |0 Reacties

Comments on DECENT lanceert 3IPK, de nieuwe luchtvaart DApp