Je bent hier:--De rol van Blockchain in transport

De rol van Blockchain in transport

Qua data-verzameling staan we aan het begin van een revolutie. Door de blockchain is het mogelijk allerlei verzamelde data op één plek samen te brengen. Deze informatie is openbaar. Bovendien, data kan real-time gevolgd en opgeslagen worden. Op het gebied van transport is dat waardevolle informatie. Door mobieltjes, auto’s en bijvoorbeeld flitspalen te gebruiken kunnen transport patronen in kaart gebracht en opgeslagen worden in een blockchain database. Hierdoor kunnen congesties voorkomen worden rondom knelpunten. Door in te spelen op het volume van verkeer en populaire trajecten, kan transport efficiënter ingedeeld worden. Momenteel wordt data nog gecentraliseerd verzameld door verschillende instanties. Maar deze data delen, zal uiteindelijk in iedereen zijn voordeel werken.

Voor goederen transport over zee is de technologie ook de handel aan het verbeteren. Door de mogelijkheid goederen actueel te volgen en het sluiten van ‘smart contracts’ gaat deze vorm van transport efficiënter ingedeeld worden. Grote schipgiganten zoals IBM en Mearsk zijn hiermee aan het experimenteren. Veel tijd gaat nu nog verloren aan het legitimeren van de handel, dus het goedkeuren van transacties. Door overeenkomsten te sluiten op de blockchain, kunnen automatisch transacties uitgevoerd worden wanneer goederen aankomen op de desbetreffende bestemming. Dit zorgt voor een versnelling van het proces. Ook maakt de blockchain technologie derde partijen
onnodig en uit de handelsketen. Zij houden zich louter bezig met het opstellen van rechtmatige overeenkomsten, die betrouwbaarheid garanderen. Het proces wordt geautomatiseerd en zorgt voor veilige transacties.

Voor velen was de blockchain technologie in het begin nogal een abstract concept. Maar het krijgt concrete vorm op menig aspect. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van blockchain gerichte toepassingen!

Door |2018-09-23T11:52:44+00:0023 september 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , |0 Reacties

Comments on De rol van Blockchain in transport