Je bent hier:--Grootste fouten van beginnende cryptohandelaren

Grootste fouten van beginnende cryptohandelaren

Ok. We zijn allemaal ooit begonnen met cryptocurrencies en hebben allemaal fouten gemaakt. We vroegen onze lezers wat (in hun ogen) de grootste fout was die ze zelf hadden gemaakt en waarvoor ze jou willen behouden. Wij zetten ze op een rijtje!

 1. Denken dat Bitcoin de enige virtuele munt is…
  … of heel enthousiast vertellen dat je echt niet zó dom bent en weet dat er twee zijn: Bitcoin en Ether. Mocht je je afvragen hoe veel het er wél zijn: Je kunt hier een lijst vinden van de ruim 1400 cryptocurrencies die er bestaan.
 2. Je wachtwoord en/of herstelzin niet opschrijven
  Je bent net lekker bezig om wat coins te kopen, je maakt een wallet aan, het is allemaal maar een hoop werk en je hebt haast. “Onthoud je wachtwoord goed” en “Schrijf deze 12 woorden op” klinken voor jou vooral als nodeloze vertragingen. Dat doe je later wel. Niet dus. Drie weken later heb je geen idee meer hoe je ook al weer bij je bitcoins kwam. En nee, er is geen “wachtwoord vergeten”-knopje. Jammer, maar helaas… Zonder wachtwoord of herstelzin kom je er écht nooit meer in en kun je dus fluiten naar je geld.
 3. Je herstelzin op je computer opslaan
  Dat opschrijven, dat klinkt maar als een hoop gedoe. Bovendien heb je eigenlijk geen papier in de buurt liggen, is je pen leeg en raak je papiertjes toch altijd al snel kwijt. Gelukkig kom je op het geniale idee om die 12 woorden gewoon in een kladblok bestandje op je computer te zetten. Hartstikke handig, die vind je zeker terug als je hem nodig hebt. Dat is waarschijnlijk wel waar, het nadeel is alleen dat de kans groot is dat een hacker hem sneller vindt dan jij. Dag bitcoins!
 4. Een Bitcoinautomaat jatten
  Eigenlijk hopen we dat deze dieven gewoon op zoek waren naar een leuk collector’s item voor in hun woonkamer ofzo.
 5. Je coins naar het verkeerde adres sturen
  Er is een ander adres voor elke coin. Je moet daar heel goed op letten als je je crypto’s wilt versturen, bijvoorbeeld van een wallet naar een exchange. Stel, je stuurt je btc naar een ltc adres… Dan verdwijnen je bitcoins en is er geen enkele manier om ze terug te halen. Heel erg zuur! Daarnaast zijn er ook slimme hackers die ervoor zorgen dat hun adres in plaats van jouw adres gekopieerd en geplakt wordt. Als dat gebeurt, komen je bitcoins dus in zijn/haar wallet terecht in plaats van in die van jou. Deze transacties zijn onomkeerbaar én anoniem. Je begrijpt dus dat er geen enkele manier is om ze terug te krijgen.Ons advies bij het verzenden is dan ook: Controleer heel erg goed of het écht precies het goede adres is. Controleer het daarna nog een keer. Als je dat gedaan hebt, check dan nog even of het adres echt klopt. Daarna kun je eventueel overwegen op de “send” knop te drukken. Het is ook niet verkeerd om voorgaande stappen dan nog eens te herhalen.
 6. Bij paniek meteen alles verkopen
  Bij een klein beetje FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) en wat dalende koersen hoef je niet meteen al je coins met verlies te verkopen. Heel vaak is er niets aan de hand en stijgen de koersen vanzelf weer. Rustig blijven en je goed laten informeren kunnen een hoop onnodige verliezen voorkomen.
 7. FOMO aankopen doen
  Rustig blijven en je goed laten informeren… Dat is ook een beter idee dan impulsief flink inkopen als je ziet dat een koers enorm aan het stijgen is. Twitter ontploft, overal zie je berichten over hoe die coin “to the moon” gaat, hij staat al op vele procenten winst in de afgelopen uren… Die moet jij natuurlijk ook hebben. Niet dus! De kans is groot dat je een groot deel van de stijging al hebt gemist, je veel te duur inkoopt en je straks, als de koers normaliseert, met een hoop coins zit die minder waard zijn dan je inkoopprijs. Relax, als de trein al vertrokken is, zijn er ook genoeg die je wél kunt halen!
 8. Je private key invullen op een formulier
  Stel, je wilt een bepaalde transactie doen, je ergens aanmelden, of je probeert via een site die je eigenlijk niet kende wat GAS te claimen. Je hoeft alleen maar even je 12 woorden in te vullen, en dan wordt het voor je geregeld. Hartstikke makkelijk! Vooral als je graag van je bitcoins af wilt, dan. Dit is de crypto equivalent van een duister figuur in een steegje je pinpas en pincode geven, en hem er veel plezier mee wensen.

Dit zijn er maar 8 die wij hebben ontvangen, maar er zijn er ongetwijfeld nog veel meer! Houd je van leedvermaak, of wil je juist delen wat jouw grootste fout was en beginnende traders helpen? Dat kan op ons forum!

Ga je zelf binnenkort je eerste bitcoins kopen en wil je (deze) fouten voorkomen, kijk dan eens naar deze handige startersgids die we voor je gemaakt hebben!

Door | 2018-01-12T13:30:28+00:00 12 januari 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , | BlockTalk reacties

Comments on Grootste fouten van beginnende cryptohandelaren