Je bent hier:--Hoofd IMF Lagarde: Crypto regulatie is onvermijdelijk!

Hoofd IMF Lagarde: Crypto regulatie is onvermijdelijk!

Christine Lagarde heeft verklaard dat internationale regulatie van Cryptocurrencies “onvermijdelijk” is.

Lagarde is de managing director van het Internationaal Monetair Fonds, de internationale organisatie die streeft naar wereldwijde financiële stabiliteit. Ze zei dat de bezorgdheid van het IMF over Cryptocurrencies grotendeels te wijten is aan hun mogelijke gebruik in illegale financiële activiteiten.

In een interview met CNNMoney op 11 februari zei ze:

“We zijn actief met anti-witwassen en het tegengaan van de financiering van terrorisme, en dit versterkt onze vastberadenheid om aan die twee zaken te werken.”

Lagarde verklaarde verder dat de regelgevende richting op activiteiten gebaseerd moet zijn, waarbij de nadruk ligt op “wie doet wat, en of ze de juiste vergunning hebben en onder toezicht staan.”

Hoewel de nieuwe opmerkingen grotendeels in lijn zijn met Lagarde’s al openbare opvattingen over Cryptocurrency, geeft dit aan dat het IMF misschien in beweging komt om actiever betrokken te zijn bij het voorkomen van het illegale gebruik van Cryptocurrency.

Bij meerdere gelegenheden heeft Lagarde eerder gewaarschuwd dat Cryptocurrencies serieus moeten worden genomen. Zij heeft hierbij opgeroepen tot wereldwijde samenwerking tussen regelgevers. Ze is overigens niet de enige die uiting geeft aan haar bezorgdheid over het gebruik van Cryptocurrency bij grensoverschrijdende financiële misdaden.

Volgens een eerder rapport, tijdens het Wereld Economisch Forum van Davos eind januari, deelden verschillende wereldleiders hetzelfde sentiment, waaronder de Britse premier Theresa May, de Franse president Emmanuel Macron, en de secretaris van de Amerikaanse schatkist Steven Mnuchin.

En, vorige week, riepen hoge ambtenaren uit Frankrijk en Duitsland de G20-groep van landen op om coöperatieve actie op Cryptocurrencies te bespreken in de aanloop naar een top volgende maand.

Door | 2018-02-12T19:05:44+00:00 12 februari 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , | BlockTalk reacties

Comments on Hoofd IMF Lagarde: Crypto regulatie is onvermijdelijk!