Je bent hier:--Cryptofabriek ontmanteld in Rijen

Cryptofabriek ontmanteld in Rijen

Bij Blocker.nl blijven we natuurlijk ver weg van illegale praktijken, maar een 37-jarige jarige Tilburger besloot om wat bij te verdienen en begon een cryptofabriek. Het minen van cryptocurrencies op zich is uiteraard geen illegale activiteit. Het niet betalen voor de (grote) hoeveelheden stroom die hiervoor nodig zijn wél. Netbeheerder Enexis heeft inmiddels de stroom afgesloten. De man is opgepakt wegens witwassen en diefstal van stroom nadat de politie deze op het spoor kwam vanwege het hoge stroomverbruik. Iets waarover we op Blocker.nl al eerder over schreven. Volgens een woordvoerder van de politie stonden er tientallen computers, verdeeld over meerdere etages  cryptocurrencies te minen.

De in beslag genomen apparatuur |  Foto Berry van der Heijden

Het is vooralsnog niet duidelijk welke digitale valuta er werd gemined, maar vermoedelijk ging het niet om Bitcoin. Het is trouwens niet de eerste cryptofabriek in Nederland. Eerder maakten wij een reconstructie van de oplichtingspraktijken van een andere cryptofabriek: het inmiddels failliete KoinzTrading.

“We verwachtten eigenlijk een hennepkwekerij aan te treffen. Dit zien we niet vaak” politiewoordvoerder.

Naast de auto van de eigenaar van de vandaag opgerolde cryptofabriek, is ook alle apparatuur die werd ingezet in beslag genomen. Wij raden aan het Domein Roerende Zaken goed in de gaten te houden, want voor een prikkie tientallen miners aanschaffen komt niet iedere dag voor 😉

Door |2018-03-14T21:33:51+00:0014 maart 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , | Reacties

Comments on Cryptofabriek ontmanteld in Rijen