Je bent hier:--Crypto weekkalender week 13

Crypto weekkalender week 13

Er zijn inmiddels meer dan 1300 Cryptocurrencies. Dat zijn er nogal veel om bij te houden. Daarom brengt Blocker.nl  je iedere zondag op de hoogte van de belangrijkste evenementen van de komende week!

Zaten we vorige week nog aan het winterbier, hoe anders is het deze week. Goed nieuws vanaf de G20 waar bleek dat er geen verdere crypto regulerende maatregelen worden getroffen. En niet alleen deze kou is uit de lucht, want er wordt voorzichtig gesproken over de eerste rokjesdag op 22 april. Wij zijn er klaar voor en de wereld van cryptocurrencies ook. Er staat weer veel op de agenda deze week dus ga er maar eens goed voor zitten!

Maandag 26 maart
Sommige mensen laten ze wel eens liggen:airdrops. En dat is zonde, want je hoeft er vaak weinig voor te doen. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van Bitcore (BTX) dan krijg je voor iedere BTX nog eens 7% airdrop. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je even registreren. En dat doe je hier! CampusCoin (CMPCO) is een cryptocurrency voor studenten. Waarom deze currency specifiek door studenten gebruikt zou moeten worden blijft vaag, maar het is de bedoeling dat je met CampusCoin makkelijk geld van ouders naar studenten kan sturen en er moeten op termijn ook CampusCoin prepaid cards uitgegeven kunnen worden. Misschien wordt het maandag allemaal duidelijk want dan doet het team een huge announcement. Nu zijn wij niet meer zo onder de indruk van alle annoucements en partnerships (eerst zien dan geloven), maar CampusCoin heeft een heuse countdown klok op haar website geïnstalleerd dus we houden het toch maar even voor je in de gaten. Wie weet wordt CampusCoin wel hét nieuwe betaalmiddel op alle Amerikaanse universiteiten. Dan weten wij wel wat er met de koers gebeurt… LeviarCoin (XLC) heeft besloten dat het tijd is voor een update en komt vandaag met een geüpdatet roadmap. We sluiten de dag af met Crypterium (CRPT). Dit is een cryptobank voor cryptopeople. Hoe ze dat doen leggen ze in een fancy filmpje uit, maar feit is dat ze op 26 maart gelist worden op HitBTC.

Dinsdag 27 maart
Dit is een belangrijke dag voor Stratis (STRAT). De koers van deze valuta is de afgelopen periode hard gedaald, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Vandaag zou namelijk de namelijk de eerst ICO token sale op het Stratis Platform, genaamd Gluon starten, maar dit is uitgesteld naar mei. Wil je meer informatie? Dan kan dat door hier te klikken! Velen van jullie hebben (ooit) geïnvesteerd in TenX (PAY) en dit werd (en wordt) door velen gezien als één van de meest kansrijke projecten. Het werd alleen een beetje stil rondom TenX en deze stilte wordt dinsdag doorbroken. “Beginning next week you will get ur long awaited update.” En wanneer TenX met goed nieuws komt kan de hype zomaar nieuw leven worden ingeblazen (en dus ook de koers….) HEROcoin (PLAY) stelt ontwikkelaars in staat om gokspelletjes te ontwikkelen op de Ethereum blockchain. Dit doen ze omdat de speelcondities voor de gokkers verslechterd zijn, de fees die moeten worden afgedragen te hoog zijn en en spelers die (te) vaak winnen vaak een ban krijgen. Het platform waarop gegokt kan worden bestaat al, maar krijgt een grote update. Nieuw design, meer games etc. We zijn benieuwd.

Woensdag 28 maart
Het is woensdag 28 maart vandaag toch? Volgens de roadmap van Pesetacoin (PTC) is dit de dag waarop er een (nieuw) forum wordt gelaunched.

Verder vindt er vandaag een airdrop van Nxt (NXT) plaats en is het ook de dag waarop ClearPoll (POLL) een grote marketingcampagne start (wat de koers wel eens voorzichtig omhoog kan stuwen). Je zult ze onder andere prominent in beeld zien op coinmarketcap.com. ICON (ICX) heeft de ambitie om álle blockchains wereldwijd met elkaar te verbinden en daarbovenop nog een ICO-platform te zijn. Het wordt ook wel de NEO van Zuid-Korea genoemd en als ze die belofte in kunnen lossen kan ICON nog wel eens een grote worden. Centra (CTR) heeft nu ICON toegevoegd als asset aan haar Centra Wallet en Centra Card.

Donderdag 29 maart
We hebben het eerder gehad over het launcen van een mainnet (lees: een eigen blockchain). En na een lange periode van voorbereiding is dit vanaf donderdag ook een feit voor Nebulas (NAS). Je huidige ERC20 tokens worden omgezet naar NAS tokens. Ben je in het bezit van ERC20 tokens dan raden we je aan om even dit Reddit draadje te lezen. Blockport (BPT) noemt zichzelf de eerste ‘Social crypto exchange’ dit willen ze doen door meer te bieden alleen het verhandelen van cryptocurrencies. Blockport moet dé exchange worden waar traders elkaar kunnen ontmoeten, strategieën kunnen uitwisselen en waar het zelfs mogelijk is om een heel trading portfolio van een (succesvolle) trader te kopiëren. Donderdag is de dag waarop Blocknet een beta launch van haar platform zal lanceren. Leuk om de gaten te houden dus en wie weet wat de (succesvolle) launch voor de koers kan betekenen! En de blockchain projecten vliegen om je oren, want vandaag wordt er nóg een platform gelaunched: SportyCo (SPF). Vanaf deze dag kan je op dit platform als atleet, sportclub of investeerder terecht voor sportgerelateerde crowdfunding campagnes. Uiteraard volledig gestoeld op blockchain technologie. Dus geen overbodige derde partijen, maar rechtstreeks tussen vrager en aanbieder. Dus wil jij Messi graag bij je lokale voetbalclub inlijven, maar ontbreken de financiële middelen? Dan haal je via dit platform de funding op. Een kijkje nemen doe je hier en je eigen crowdfunding starten dus vanaf aanstaande donderdag.

Vrijdag 30 maart
Een rustig dagje vandaag dus je hebt de tijd om een videootje te bekijken. Ooit gehoord van Eroscoin (ERO)? Dit project heeft zichzelf ten doel gesteld om cryptocurrency betalingen eenvoudig te maken en hierdoor toegankelijk voor een groot publiek, zoals je kunt zien in onderstaande video.

Op vrijdag presenteert Eroscoin een volledig nieuwe website die je dan hier kunt vinden!

Zaterdag 31 maart
Er is waarschijnlijk geen project zo geliefd en tegelijk gehaat als TRON (TRX). En terwijl de voor- en tegenstanders over elkaar heen buitelen lanceert het project op 31 maart haar testnet als voorbereiding op Main Chain  31 mei. De 2e grote update, welke de koers in aanloop naar deze update wel weer eens kan laten vliegen.

BitBay (BAY) sluit de maand af met de belofte dat er vandaag nog een special announcement komt. We zijn benieuwd en wachten af. Het is trouwens ook een dag die voor eigenaren (en geïnteresseerden) in ArbitrageCT (ARCT) belangrijk is om in de gaten te houden. Er wordt bekend gemaakt wat het percentage tokens is dat ‘geburnd’ zal worden. Hoe hoger dit percentage, hoe groter de schaarste, wat weer effect zal hebben op de prijs. Pure (PURE) besluit deze laatste dag van de maand te gebruiken om nog even een nieuwe webwallet te releasen en Rupaya (RUPX) released een nieuwe roadmap. Kin (KIN) was één van de meest besproken ICO’s van 2017. Het project van messenger KiK kon op veel investeerders rekenen en was daarmee ook één van meest succesvolle ICO’s. Op zaterdag zal KIN een update presenteren waar door velen reikhalzend naar uit wordt gekeken. Treurig nieuws tot slot, want het einde van de maand betekent ook het einde van Coinprism. Deze exchange sluit haar deuren. RIP.

Zondag 1 april
Geen flauwe grappen in de weekkalender dus we nemen de laatste dag van deze weekkalender net zo serieus als alle andere dagen. Op deze dag zal namelijk TRON (TRX) gelist worden op de Lesfex exchange. Is iemand bekend met NAGA (NGC)? Dit project is opgericht in 2015 en gespecialiseerd in decentrale gedistribueerde financiële dienstverlening en toepassingen voor (alweer) de gaming industrie. Op zondag 1 april lanceren ze een nieuwe wallet, dus even opletten wanneer je de NAGA coin in je bezit hebt. En hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze weekkalender. Weer genoeg om in de gaten te houden de komende week!

Bedankt voor je het lezen van de weekkalender! We maken deze iedere week met liefde. Mis je events in deze lijst die we absoluut moeten opnemen of wil je iets anders kwijt over deze kalender dan horen we het uiteraard graag! Drop ze hieronder in de comments of stuur een berichtje via Twitter.

Die 1300 coins zijn er trouwens serieus veel. En het worden er iedere week meer. We proberen in deze kalender af toe wat achtergrondinformatie over projecten te geven, want het is onmogelijke om van iedere coin te weten wat het doet, wie er achter zit en of het interessant is om in te investeren. Daarom helpen wij je een handje. Wil je meer weten over een specifieke coin, geef dit dan aan in de comments.

Door |2018-03-25T11:36:30+00:0025 maart 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: | Reacties

Comments on Crypto weekkalender week 13