Je bent hier:--Crypto kalender week 18 Zondag 29 april

Crypto kalender week 18 Zondag 29 april

Weet wat je moet (ver)kopen! Daarom lees je iedere dag op blocker.nl de belangrijkste crypto evenementen van volgende week! De weekkalender van week 18. Nou ja, weekkalender… We hebben voor een iets andere opzet gekozen. Vanaf nu maken we iedere dag een kalender waarin we de meest in het oog springende events van exact 1 week later behandelen. Vandaag krijg je dus een overzicht van de events van volgende week zondag, 29 april.
In het verleden keken wij iedere zondag naar de belangrijkste crypto evenementen van de komende week. Dat we dit nu anders gaan doen heeft de volgende redenen.

In de eerste plaats werd de kalender te lang en bleef er steeds minder ruimte over om uit te wijden over interessante projecten, terwijl dit soms wel interessant en relevant is. Het aantal cryptocurrencies stijgt iedere dag daarmee werd de weekkalender ook steeds langer en minder leesbaar.

Hiernaast zijn we de kalender ooit gestart om te laten zien welke events van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling (en dus de koers) van een cryptocurrency. We zien echter steeds vaker dat de koers van een cryptocurrency steeds eerder in aanloop naar een event stijgt of daalt. Vandaag een event beschrijven welke (over)morgen plaatsvindt is simpelweg te laat om ervan te profiteren.

Daarom dus vanaf vandaag iedere dag een vooruitblik en we gaan snel van start.

Zondag 29 april moet de dag worden van WandX (WAND). WandX Dit project uit India heeft volgende week zondag een mainnet release (oftewel een eigen blockchain) op de planning staan. Maar wat is WAND eigenlijk? Om te beginnen wordt het geleid door de 26 jarige Abhinav Ramesh en is de organisatie gevestigd in Bangalore, India. WandX wil het ‘Wall Street voor Ethereum zijn en is  een gedecentraliseerd platform waarop ERC20 tokens gecreëerd en verhandeld kunnen worden.

De koers van WandX is eigenlijk sinds de livegang in januari teleurstellend geweest, maar bevindt zich sinds ruim een maand wel in relatief rustig vaarwater. Wil je meer weten over WandX, dan kan je hier terecht voor een uitgebreide review.
Terug naar de agenda. BOScoin (BOS) wordt zondag de 29e gelist op WhaleX. Omdat het een rustige dag is gaan we iets dieper in op deze cryptocurrency. BOS staat voor Blockchain Operating System. Dit operating system is in de woorden van de website van BOScoin zelf: “een gedecentraliseerd ((r)evolutionair) wereldwijd platform waarop een nieuw soort smart contract kan worden gebouwd: het Trust Contract.  Een wat? Een Trust Contract.
Een Trust contract is in feite een geüpgrade versie van de smart contracts van Ethereum. Een smart contract is in feite een digitaal contract dat automatisch uitgevoerd wordt, zodra aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. Je verkoopt bijvoorbeeld een concertkaartje, dan kan in het slimme contract ingesteld staan dat automatisch 21% naar de Belastingdienst gaat, 20% naar mij als verkoper en de overige 59% naar de organisator van het festival. De Trust Contracts van BOScoins zijn, dankzij hun nieuwe  Web Ontology Language technologie een stuk robuuster dan de Smart Contracts van Ethereum. Dit betekent dat de kans op programmeerfouten vele malen kleiner is. En dat is veelbelovend. Daarnaast beloven ze bij BOScoin dat Trust Contracts kunnen worden opgesteld door iedereen, ook door niet-programmeurs. En dat zorgt er weer voor dat dit eenvoudig te gebruiken is door een grote groep potentiële gebruikers.

Eindeljjk zijn we aangekomen bij de Trust Contracts: het pareltje van BOScoin. In feite zijn het een geüpgrade versie van de smart contracts van Ethereum. Even een reminder wat een smart contract ook alweer precies was? Een smart contract is in feite een digitaal contract dat automatisch uitgevoerd wordt. Ik verkoop bijvoorbeeld een festivalticket via mijn website, dan kan via het slimme contract ingesteld staan dat automatisch 21% naar de Belastingdienst gaat, 20% naar mij als verkoop fee en de overige 59% naar de organisator van het festival.  De Trust Contracts van BOScoins zijn, dankzij hun nieuwe technologie OWL (Web Ontology Language) een stuk robuuster dan de Smart Contracts van Ethereum.  Dit betekent dat de kans op programmeerfouten een stuk kleiner is. Daarnaast beloven ze bij BOScoin dat Trust Contracts kunnen worden opgesteld door iedereen, ook door niet-programmeurs. De Trust Contracts vertalen de programmeercode naar een taal die door ‘normale’ mensen ook te lezen is. 

Dat was het voor zondag 29 april. Morgen een nieuwe update! In deze speciale forumpost praat je mee over de evenementen van deze week. We vullen hem iedere dag aan met nieuwe evenementen.

Door |2018-05-16T10:16:29+00:0022 april 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , | Reacties

Comments on Crypto kalender week 18 Zondag 29 april