Je bent hier:-, Nieuws-EU: ‘Crypto is hier om te blijven’

EU: ‘Crypto is hier om te blijven’

De Europese Commissie (EC) rondt dit jaar een wettelijke beoordeling af voor het beheer van crypto-activa, omdat ze “here to stay” zijn, zei een hooggeplaatste functionaris.

Tijdens een persconferentie na een bijeenkomst van de Raad Economische en Financiële Zaken afgelopen vrijdag, zei Valdis Dombrovskis, vice-president van de Europese Commissie, dat de lidstaten steun geven aan het in kaart brengen van regelgeving voor de cryptocurrency-industrie in de economische regio.

Dombrovskis zei:

“We hadden ook een goede gedachtenwisseling over crypto-activa, we zien dat crypto-assets niet weggaan. Ondanks de recente turbulentie blijft deze markt groeien.”

Verder suggereerde hij dat het aanbieden van Initial Coin Offerings (ICO’s) het potentieel heeft om een ​​levensvatbare vorm van alternatieve financiering te worden. “Vorig jaar hebben ICO’s  meer dan 6 miljard dollar aan financiering op te halen en dit jaar zal dit bedrag aanzienlijk groter zijn,” zei hij.

Om dit potentieel te benutten, zei Dombrovskis dat de uitdaging nu is om crypto-assets te “categoriseren en classificeren” en of de bestaande EU regels voor de financiële markt moet gebruiken of een reeks specifieke voorschriften voor cryptocurrencies moet opstellen.

“In deze context werken we momenteel samen met Europese toezichthoudende autoriteiten aan wat we ‘regulatoire mapping’ van crypto-assets noemen om precies deze vragen te beantwoorden,” zei hij. “Dit zal een solide basis vormen om op voort te bouwen en om verdere stappen op dit gebied te nemen.”

Dombrovskis heeft eerder positieve opmerkingen gemaakt over ICO’s als een innovatieve fondsenwervingsmethode afgelopen februari. Hij wees er indertijd op dat regelgevers meer van geval tot geval zouden kiezen voor het besturen van specifieke tokenprojecten, hoewel hij toegaf dat er meer werk zou moeten worden gedaan door de commissie.

En hij is niet de enige ICO-vriendelijke wetgever in de EU. Afgelopen vrijdag stelde een lid van het Europees Parlement een nieuwe regel voor ICO’s voor die een bovengrens zou stellen aan de symbolische verkoopopbrengsten. Hiermee zouden ook bepaalde projecten toegankelijk maken voor alle EU-lidstaten.

Door |2018-09-11T22:15:46+00:0011 september 2018|Categorieën: Minen, Nieuws|Tags: , , , , , |0 Reacties

Comments on EU: ‘Crypto is hier om te blijven’