Je bent hier:--Crypto ATM-markt groeit tot $144,5 mlj in 2023

Crypto ATM-markt groeit tot $144,5 mlj in 2023

De crypto-automaten-markt (ATM-markt) zal in 2023 uitgroeien tot $ 114,5 miljoen, volgens een rapport dat op 4 september op ResearchandMarkets.com is gepubliceerd.

Onderzoekers verwachten dat de crypto-ATM-markt voor zal groeien van $ 16,3 miljoen in 2018 naar $ 144,5 miljoen in 2023.

Volgens de studie zal de significante groei tijdens de prognoseperiode afkomstig zijn van tweerichtings-geldautomaten. Hiermee kunnen klanten digitale valuta in fiat veranderen en vice versa met behulp van een enkele machine. De studie zegt dat de functionaliteit van de machine de belangrijkste reden is voor de populariteit van de crypto-ATM’s bij gebruikers.

De auteurs van het rapport wijzen op snel uitbreidende capaciteiten in ontwikkelde landen zoals de VS, Duitsland en Japan. De toenemende snelheid van crypto-acceptatie is de voornaamste groeifactoren in de crypto-ATM-markt.

De Noord-Amerikaanse crypto-ATM-markt zal naar verluidt het grootste deel van de cryptomarkt in 2023 in handen hebben. De aanwezigheid van een groot aantal crypto ATM-hardware- en -softwareleveranciers, evenals een gunstig investeringsklimaat zullen de dominante positie van de VS in de VS vergemakkelijken.

Tegelijkertijd identificeert de studie ook onzekerheid over de regelgeving. Daarnaast een gebrek aan kennis en technisch inzicht in cryptocurrencies als factoren die de groei van de crypto-ATM-markt kunnen beperken.

Hoewel de crypto-ATM-markt de komende vijf jaar naar verwachting zal groeien, beschouwen traditionele ATM-fabrikanten digitale valuta als een bedreiging voor hun bedrijf.

In maart heeft ’s werelds grootste ATM-operator Cardtronics in een jaarverslag cryptocurrencies geïdentificeerd als de belangrijkste risico’s voor hun bedrijf. Consumentengedrag toonde naar verluidt een significante verschuiving in de voorkeur betaalmethoden. Steeds meer klanten kiezen voor elektronische betaalmethoden (PIN, VISA) ten opzichte van traditionele fysieke bankbiljetten. Dit leidt tot een daling van het gebruik van geldautomaten.

Voorlopig moeten we het in Nederland doen met 23 crypto-ATM’s echter zal dit naar alle waarschijnlijkheid alleen maar meer worden!

Door |2018-09-21T14:37:57+00:0021 september 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , |1 Reactie

Comments on Crypto ATM-markt groeit tot $144,5 mlj in 2023

  • generalbytes

    bedankt voor dit positieve bericht. Er zit inderdaad een flinke groei in de verkoop. Momenteel is GENERAL BYTES de snelst groeiende fabrikant in de sector en op dit moment de 2e grootste producent volgens onafhankelijke data van CoinATMradar. Er is veel verandering in de markt maar door elke paar weken updates uit te brengen zijn de automaten van GB een toekomstzekere investering en machines uit 2013 (toen wij net begonnen) nog steeds compatibel met de laatste coins. Voor meer informatie bezoek http://www.generalbytes.com