Je bent hier:-, Projects-Constantinople: Ethereum’s hard fork nadert

Constantinople: Ethereum’s hard fork nadert

Open source-coders die het Ethereum-project ondersteunen, zeggen nu dat de volgende systeembrede upgrade, Constantinople, op schema ligt voor de release van november.Dit is afgelopen vrijdag na een tweewekelijkse vergadering van ontwikkelaars bekend gemaakt. De aanwezigen zeiden dat de upgrade al is gecodeerd in alle belangrijke ethereum-clients, waaronder die van de Ethereum foundation en de Britse startup Parity. Dit zijn de populairste versies van de software die nu meer dan $ 20 miljard aan cryptogeld houden.

Als zodanig zeiden ontwikkelaars tijdens de oproep dat de upgrade waarschijnlijk dit jaar live gaat. Toch moet nog een harde datum worden vastgelegd, waarin een activatietijd – geactiveerd bij een bepaald blok – in de code zou worden ingebouwd.

In de afgelopen tijd hebben wij vooral updates gegeven over sharding. Dit keer over Constantinople. Constantinople bevat vijf achterwaarts-incompatibele wijzigingen in het netwerk, variërend van kleine code-optimalisaties tot meer controversiële veranderingen, zoals die van een vermindering in mine beloningen voor elk transactieblok.

Toch zijn voorlopige plannen om de upgrade vrij te geven gebaseerd op een vlotte release van de Constantinople-upgrade naar een ethereum-testnet genaamd Ropsten, het primaire platform voor het testen van nieuwe code. Aanstaande zondag gaan ze deze ontwikkeling invoeren.

Vorige week vertraagde de testversie vanwege een bug gevonden in een van de vijf wijzigingen van Constantinople. Tijdens de vergadering van de ontwikkelaars van vandaag bevestigden verschillende ethereum-softwarecliënten echter dat ze grotendeels klaar waren om verder te gaan met testen.

“De kernontwikkelaars zijn enthousiast over de aankomende testnet-release van Constantinople”, vertelde Hudson Jameson, een communicatie medewerker van de Ethereum Foundation in een verklaring.

Hij voegde toe:

“We zijn op de goede weg om Constantinople hopelijk op minder dan 1 maand na Devcon vrij te geven op mainnet.”

Door |2018-10-18T08:19:07+00:0018 oktober 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , |0 Reacties

Comments on Constantinople: Ethereum’s hard fork nadert