Je bent hier:--CBOE Bitcoin ETF: alleen voor de grote jongens

CBOE Bitcoin ETF: alleen voor de grote jongens

De introductie van een Bitcoin-ETF zou een instroom van institutioneel kapitaal kunnen katalyseren en een nieuw kanaal voor investeringen in de sector kunnen openen.

Op 26 juni 2018 ontving de SEC een aanvraag van CBOE Futures Exchange om ’s werelds eerste Bitcoin-ETF te lanceren. Het besluit wat genomen zou worden op 10 augustus door de SEC, is uitgesteld naar 30 september.

Structuur Bitcoin-ETF
CBOE is een samenwerking aangegaan met Van Eyck Investment en SolidX om een bitcoin-ETF op de wereldmarkten te introduceren. Indien goedgekeurd, kunnen geaccrediteerde beleggers een Bitcoin ETF verhandelen in de vorm van ‘manden’ van 5 SolidX-aandelen (totaal 100 Bitcoins) op de CBOE-beurs

Volgens de aanvraag wordt de Bitcoin-ETF fysiek ondersteund door beveiligde holdings van Bitcoin in de VanEck SolidX Bitcoin Trust. Om liquiditeit en voldoende reserves te behouden, zal de Trust Bitcoin verhandelen op OTC-beurzen (Over-The-Counter), zowel nationaal als internationaal.

Verzekering
In een poging om het beleggersrisico te verminderen en de algehele veiligheid te vergroten zal er een verzekeringssysteem worden opgezet.

De verzekering dekt het verlies van Bitcoin door onder andere diefstal, vernietiging, computerfraude en ander verlies van de privésleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot de Bitcoin die door de Trust wordt gehouden.

De verzekeringspolis heeft aanvankelijke limieten van $25 miljoen aan primaire dekking en $100 miljoen aan extra dekking, met de mogelijkheid om de dekking te verhogen afhankelijk van de waarde van de Bitcoin die door de Trust wordt gehouden.

De SEC
Op 26 juni onthulde de SEC een voorstel om het goedkeuringsproces met betrekking tot ETF’s te vereenvoudigen en het regelgevingskader voor op de beurs verhandelde fondsen te moderniseren. Met name vermeldde het voorstel dat de kosten en vertraging bij het verkrijgen van een vrijstellingsorde tijdens de aanvraag zouden worden geëlimineerd.

Eerdere aanvragen om Bitcoin ETF’s te lanceren door CBOE, Gemini en SolidX werden door de SEC afgewezen vanwege de wereldwijde onzekerheid van de regelgeving en de instabiliteit in cryptocurrency-markten op dat moment.
Bitcoin en Ethereum als niet-effecten zijn echter indicatief voor een volwassen wordende cryptocurrency-sector die zijn weg vindt naar legitimering.

Of deze toepassing zal aansluiten bij het voorstel van de SEC om ETF-processen te verlichten en zijn weg naar wereldwijde markten te vinden, moet nog worden onthuld. Indien goedgekeurd, kunnen Bitcoin ETF’s beschikbaar zijn voor verhandeling in het eerste kwartaal van 2019.

Door |2018-09-21T08:54:38+00:0018 september 2018|Categorieën: Nieuws|0 Reacties

Comments on CBOE Bitcoin ETF: alleen voor de grote jongens