Je bent hier:-, Nieuws, Projects-Bloqhouse: Investeren in vastgoed via Blockchain

Bloqhouse: Investeren in vastgoed via Blockchain

Tijdens het traineeship bij KLM kwamen Tim Rutgers en Koen Bonenkamp elkaar tegen. Zij vullen elkaar perfect aan en zijn samen met jeugdvriend Jeroen Breekpot Bloqhouse gestart. We ontmoeten Tim in een hippe koffiebar in Amsterdam.

Ha Tim, allereerst bedankt voor dit interview. Laten we beginnen met de basis:

Wat is Bloqhouse precies en kun je iets vertellen over de historie van het project, waarom het gestart is en met wie?
Eind 2016 zijn wij Bloqhouse gestart. We wilden graag zelf investeren in vastgoed, maar misten een digitaal platform waarop je laagdrempelig kon investeren in vastgoed en makkelijk de investering kon doorverkopen. Vooral voor dat laatste, verhandelbaarheid van assets, bleek de Ethereum blockchain uitermate geschikt. Zo is het idee voor Bloqhouse geboren.

Waarin verschilt Bloqhouse van andere blockchain projecten?
We focussen ons voornamelijk op tokenization services in een gereguleerde context en willen alles doen in nauwe samenwerking met de regulators.

Tim Rutgers – www.bloqhouse.nl

Betekent dit dat we op korte termijn geen Bloqhouse coin kunnen verwachten?
We zien momenteel geen reden om een eigen coin uit te geven.

Veel Nederlanders hebben een ‘zwak’ voor Nederlandse initiatieven, zoals bijvoorbeeld Gulden, maar zijn het eigenlijk alleen Nederlanders die verbonden zijn aan dit project?
Op dit moment focussen we ons vooral op de Nederlandse markt, maar we zijn ook al met andere partijen binnen de Europese Unie in gesprek.

Op de site staan een aantal aansprekende partners waar jullie mee samenwerken. Kun je daar wat meer over vertellen?
Annexum, een van de grootste vastgoedfondsen van Nederland voor particulieren, is onze eerste klant en afnemer van de Bloqhouse software. Zij dragen zorg voor het vastgoedfonds waarvan de aandelen via de Bloqhouse software in tokens worden omgezet.
DLA Piper is het advocatenkantoor waarmee we vorig jaar een partnership hebben gesloten. Zij helpen ons met juridische vraagstukken, onder meer op toezichtrechtelijk vlak. Wij helpen ze met de technische kennis over de blockchain en de impact op het juridisch vakgebied.

Als ik heb goed begrijp, houden jullie je voor je partners bezig met tokenization. Wanneer kunnen we daadwerkelijk investeren in een vastgoedproject?
Alles is erop gericht om in Q1 2018 het eerste blockchain fonds te lanceren. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden via de website van bloqhouse.

Is het denkbaar dat er ook securities van andere goederen worden aangeboden?
Absoluut! De Bloqhouse software is asset-agnostisch en kan bijvoorbeeld ook worden ingezet voor goudfondsen, kunstfondsen of fondsen die investeren in zonne-energie.

Onlangs sprak de AFM zich kritisch uit over het investeren in Cryptocurrencies en ICO’s. Hoe kijken jullie daar tegen aan?
Ik denk dat de AFM terecht haar zorgen heeft geuit. Op dit moment heerst er totale euforie in de markt door de enorme winsten die te behalen zijn op korte termijn. Veel bedrijven die al miljoenen hebben opgehaald, moeten zich eerst nog bewijzen. Een deel ervan zal falen, waardoor mensen weer veel geld kunnen verliezen. De pump en dumps in de markt, zoals bijvoorbeeld na een Twitter bericht van McAfee, vind ik ook zorgwekkend.
Positief vind ik het fundraise mechanisme achter ICO’s en de democratie van de financiële markten die dat tot gevolg heeft. In potentie heeft zo iedereen ter wereld toegang tot de Apples en de Googles van morgen of kan iemand uit bijvoorbeeld India simpel en tegen lage kosten investeren in de Amsterdamse huizenmarkt!

Met uitzondering van regulering, wat zijn de grootste uitdagingen die er nog liggen voor de Blockchain/ Cryptocurrencies  in jullie optiek?
Ik hoop dat de belofte van decentralisatie niet ondergeschikt raakt aan de hebzucht van mensen en de ‘When Moon’ en ‘When Lambo’ memes.

Wat kunnen wij in de (nabije) toekomst van Bloqhouse verwachten en hoe kunnen we jullie het beste volgen?
We zullen zoals gezegd in Q1 2018 het eerste project live zetten samen met Annexum. Verder zijn we in onderhandeling met een partij in Nederland om de verhandeling van security tokens te gaan faciliteren. De vraag naar dit soort gereguleerde platformen zal in 2018 enorm toenemen door de toename van bedrijven die security tokens gaan uitgeven. Ik verwacht hier enorm veel van! Je kan je aanmelden voor onze nieuwsbrief en voor de pilot via onze website http://www.bloqhouse.com

Als we dit interview over 2 jaar weer doen, waar hoop je dan te staan met Bloqhouse?
Ik hoop over twee jaar dat Bloqhouse op Europees vlak dé partner is binnen de financiële wereld voor tokenization services in een gereguleerde context!

Zullen we dit interview over 2 jaar weer doen? 😉
Goed plan!

Bedankt voor dit interview!

Blocker.nl publiceert met regelmaat interviews over relevant Blockchain en/of Cryptocurrency initiatieven. Eerder in deze reeks verschenen interviews met o.a. Dorin Bouwman van Gulden en het Rotterdams Havenbedrijf .

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Door |2018-01-15T09:20:10+00:0014 januari 2018|Categorieën: Know How, Nieuws, Projects|Tags: , , | Reacties

Comments on Bloqhouse: Investeren in vastgoed via Blockchain